solyanreklam
sagreklam

Eshab-ı Kehf Eteklerinde Hıdrellez Coşkusu

Eshab-ı Kehf Eteklerinde Hıdrellez Coşkusu

Eshab-ı Kehf Eteklerinde Hıdrellez Coşkusu
  • 06 Mayıs 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi i birlii ile bu yl 24. sü düzenlenen,  geleneksel Eshab- Kehf Hdrellez enlikleri cokuyla kutland.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n katlm ile gerçekletirilen etkinlie Tarsus Belediye Bakan evket Can, Çamlyayla Belediye Bakan smail Tepebal, Akdeniz lçe Jandarma Komutan Üsttemen Abdullah Kalaycolu, Tarsus lçe Jandarma Komutan Binba Mahmut Erim, MHP Tarsus lçe Bakan Erturul Bodur, meclis üyeleri, oda ve dernek bakanlar ve vatandalar katld.

Hzr ve lyas Peygamberin yeryüzünde bulutuu günde, Eshab- Kehf maarasnn bulunduu tepenin eteklerinde, 24 yldr ayn coku ve heyecanla kutlanan etkinlik Akdeniz Mehter Takm’nn alana girii ve konseri ile balad.  Cokulu kalabaln alklar arasnda konser veren Akdeniz Mehteran Takm en sevilen Mehter marlarn Hdrellez için çald.

“Bir milleti var eden deerler yaatldkça, milletin birlii pekiir, devletin gelecei garanti altna alnr”

Mehteran Takm konserinin ardndan konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, milletin ve devletin bekas için Türk milletinin geleneksel deerlerine sahip çklmas gerektiini ifade etti. Geçmiten alnan mirasn gelecek nesillere aktarlmasnn Türk milletinin varln korumas için gerekli olduunu belirten Bakan Kocamaz, “Hzr ile lyas Peygamberin bulutuu, barn, sevginin, kardeliin dorua trmand doann yeillendii, meyveye dönütüü, insanlarn bar, huzur ve kardeliinin yüceldii bir bahar gününde bir kez daha beraberiz. Bir milleti var eden deerler, yaandkça, yaatldkça ve bu deerlere sahip çkldkça milletin birlii pekiir, devletin gelecei garanti altna alnr. Bizler geçmiten aldmz miras gelecek nesillere yaayarak, yaatarak aktarmak mecburiyetindeyiz. Geleneklerimize, göreneklerimize, dilimize, Atalarmza sahip çkmak, geçmiten ders almak mecburiyetindeyiz. Bildiiniz gibi Türk Milleti tarih boyunca corafyadan ve tarihten silinmeye çallmtr. Türk milletinin varlndan, cihan hakimiyetinden korkanlar ve nefret edenler tarafndan Türk milletine her dönemde kumpaslar kuruldu. Türk milleti yok edilmeye çalld. Onun için yüce önder Bilge Kaan, ‘Ey Türk, titre ve kendine dön’ diyerek milletini uyarm, gelecek nesillere yüzyllar öncesinden mesajlar vermitir. Dolaysyla bu kadar dümann etrafmza sard dönemde bizim birlik ve beraberlikten baka ansmz yoktur. Birbirimizi sevmekten, saymaktan, hogörü ile yaklamaktan baka çaremiz yoktur” dedi.

 “Bizler burada durduumuz sürece Sultani ezanlarn sesi Allah’n izni ile kslmayacak, kslamayacak”

Yerel yönetimlerin görevleri arasnda sadece yol ve alt yap yapmak gibi fiziksel görevlerin olmadnn bilincinde olan bir belediyecilik anlay gelitiklerini ifade ederek sözlerine devam eden Bakan Kocamaz, “Biz belli bir misyonu temsil ediyoruz. Yllardr verdiimiz mücadelenin amac bu topraklar üzerinde insanlarmzn birlik ve beraberlik içerisinde yaamas ve yaatlmasdr. Biz belediyecilie yeni bir boyut kazandrm durumdayz. Onun için bu bölgede insanlarmz bize her dönem artan bir güç veriyor. Bize daha büyük bir vebal yüklüyor. Bizde sizlerin dua ve destekleri ile bu yükün altndan kalkmak için gayret gösteriyoruz. 24 yl önce Tarsus’ta göreve geldiimizde unutulmaya yüz tutmu bu tür etkinlikleri yeniden diriltmek, yaatmak ve geçlerin zihinlerine yerletirmek için yola çktk. Bu etkinlikleri gerek milli, gerek manevi, gerekse de inancmza yönelik bir bütün eklinde mezcederek insanlarmzla kutlama gayreti içerisindeyiz. Elbette bunun içerisinde elence de olacak. Bugün geldiimiz noktada Allah’a çok ükür ki geçmiteki bu ananemiz yeniden gündemde yer bulmu, vatandalarmz tarafndan sahiplenilmi durumdadr. Bizler burada durduumuz sürece, vatandamz kendi meselesine sahip çkt sürece bu meydanlardan Sultani ezanlarn sesi Allah’n izni ile kslmayacak, kslamayacak” eklinde konutu.

Bakan Can, “lk günkü ak ve heyecanla Hdrellez’i kutlamann mutluluunu ve heyecann yayoruz”

Hdrellezin Türk Dünyas’nda kutlanan ilk yaz bayramlarndan biri olduunun altn çizerek konumasna balayan ve Türk Dünyas için oldukça önemli olan bu bayramn geleneksel olarak kutlanmasna vesile olan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür eden Tarsus Belediye Bakan evket Can, “ Bundan tam 24 yl önce Sayn Burhanettin Bakanmzn Tarsus Belediye Bakanl’n kazanmas ile ehrimizde Hdrellez program kutlanmaya baland. lk günkü ak ve heyecanla Hdrellez’i kutlamann mutluluunu ve heyecann sizlerle birlikte yayoruz. Sayn Burhanettin Bakanmza 20 yl ehrimize yapm olduu hizmetlerle birlikte, Adana’dan Antalya’ya kadar uzanan Mersin il snrna yapt ve yapaca hizmetlerden dolay ükranlarm sunuyorum. Tarsuslu hemerileri Sayn bakanmzn yanndadr. Duasn ve desteini esirgemedi ve bundan sonrada esirgemeyecek” ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan algam, humus, baklava, cezerye ve algam yarmasnda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafndan verildi.

Daha sonra Türkiye’nin en ünlü mevlidhanlarndan Kurra Hafz Ahmet Karal, Hac Bayram Camii imam Hafz Hasan Köylü, Ahmet Hamdi Akseki camii imam  Hac Mehmet Tanç tarafndan Kuran- Kerim tilaveti gerçekletirildi.

Klnan ölen namaznn ardndan farkl noktalarda kurulan Halil brahim Sofras’nda vatandalara ikramlarda bulunuldu.  Tarsus Kent Konseyi’nin düzenledii uçurtma enlii ile sona eren etkinlikte vatandalar doyasya elendi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık