solyanreklam
sagreklam

ESENLER GENÇLİĞİNDEN BOYKOT ÇAĞRISI

Esenler Mihmandar Gençlik, Türkiye'nin ekonomik özgürlüğünü koruma mücadelesi kapsamında Amerikan mallarının boykot edilmesi için Esenler halkını bilinçlendirme kampanyası başlattı....

ESENLER GENÇLİĞİNDEN BOYKOT ÇAĞRISI
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 17:53

 

Esenler Mihmandar Gençlik, Türkiye'nin ekonomik özgürlüğünü koruma mücadelesi kapsamında Amerikan mallarının boykot edilmesi için Esenler halkını bilinçlendirme kampanyası başlattı.


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Türkiye'ye başlatılan ekonomik ambargo sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amerikan mallarına boykot çağrısı üzerine Esenlerli gençler harekete geçti. Esenler Belediyesi'nin himayesinde çalışmalarını sürdüren Mihmandar Gençlik, Türkiye'nin ekonomik özgürlüğünü koruması için Cuma namazı sonrası Dörtyol Meydanı'nda toplandı. Gençler, üzerlerinde Türk bayraklı tişört ve şapkalar ile ellerindeki "Haydi Esenler! Boykot Ediyoruz... Amerikan Mallarını Kullanmıyoruz" yazılı ve Amerikan markalarının listesinin de yer aldığı broşürleri ilçedeki alış-veriş merkezlerine, esnafa ve vatandaşlara dağıttı.

 

 

AMERİKAN MALLARINI BOYKOT EDİYORUZ


Boykota Mihmandar gençlerin yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gençlik ve Spor eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra, ilçe protokolü, esnaf ve vatandaşlar da destek verdi. Mihmandar gençler adına basın açıklaması yapan Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi Mihmandar Okul Başkanı Abdussamed Aktan, “Amerika Başkanı Trump, twitter üzerinden zaman zaman yaptığı yersiz ve tuhaf açıklamalarla dünyayı sarsmaya ve savaşın eşiğine getirmeye devam ediyor. Dünya ülkelerine ve son olarak Türkiye’ye karşı yapmış olduğu ekonomik saldırı, tehdit dolu sözleri, yaptırım kararları, uluslararası ilişkilerin sınırlarını aşan pervasız ve küstah üslubu karşısında artık biz gençler olarak sessiz durmayacağız. Biz Esenlerli gençler olarak seni ve Amerikan mallarını boykot ediyoruz” ifadelerini kullandı.



RAFLARINIZ MİLLİ ÜRÜN DOLSUN


Mihmandar Gençliğin başlattığı Amerikan Mallarını Boykot Kampanyası’na destek veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da yaptığı konuşmada, ABD’nin başlattığı ekonomik saldırının bu milletin benliğine ve bu milletin özgürlüğüne karşı yürütülen küresel bir saldırı olduğunu söyledi. Türkiye'nin şimdiye kadar çok değişik küresel saldırılara muhatap olduğunu hatırlatan Başkan Göksu daha sonra şunları söyledi: "Tarih bize şahittir ki, tarihte hiçbir küresel saldırı karşısında esas duruşa geçmemiş bir milletin çocukları olarak bu saldırıya karşı güçsüz duruma düşmeyecek, esas duruşa geçmeyeceğiz Allah’ın izniyle. Bugün, günümüzün Firavunları veya Nemrutları adları ne olursa olsun ister Trump ister bir başkası ne yaparsa yapsın bu milleti esas duruşa geçiremeyecektir Allah’ın izniyle. Medeniyetler beşiği topraklarımızda insanlığın vicdanı olmaya devam edeceğiz inşallah. Bu saldırıların hangi gerekçelerle yapılıyor olduğunu biliyoruz. Evanjelistlerin kendi emellerine hizmet etmek için giriştikleri ekonomik yaptırımlara karşı diyoruz ki, Ey Trump, Ey Trump’ın avanesi, ey Siyonistler ne yaparsanız yapın bu millet liderini 15 Temmuz’da da yalnız bırakmadı bundan sonra da Allah’ın izniyle yalnız bırakmayacak. Bizler, genç kardeşlerimizin boykot çağrısına destek veriyoruz. Amerikan menşeli hiçbir ürünü evlerimize sokmamaya, biz belediye olarak da Amerikan menşeli hiçbir ürünü belediyemize almamaya, belediyenin tesislerine sokmamaya kararlıyız. Bugün gençlerin başlattığı bu kampanyayla beraber esnaflarımıza da bir çağrı yapmak istiyorum: Amerikan mallarını raflarınızdan indirin, elinizdeki ürünleri sattıktan sonra yeniden Amerikan ürünleri almayın. Yerli ve milli ürünlerimize raflarınızda yer açın. Raflarınız milli ürün dolsun"

 

 

BU ANLAMLI DAVRANIŞI DESTEKLİYORUZ


Amerika’nın Türkiye’ye yönelik başlattığı ekonomik ambargoyu kınayarak sözlerine başlayan Gençlik ve Spor eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bakın bunda da bir hayır var. Önceden Amerika'dan insansız hava araçları almak istiyorduk, bahaneler sunup vermiyorlardı. Ne oldu şimdi biz kendi silahlı insansız hava araçlarımız yaptık. Bize çıkardıkları her zorluğa karşı milletimizin birliği, ülkemizin gücü ile yepyeni aşamalara doğru yürüyoruz.  Bu millet bir araya geldiği, birbirine sarıldığı zaman hiç bir gücün karşısında boyun eğmez, diz çökmez. Millet, 15 Temmuz da meydanlara giderek ‘halkın gücü silahın gücünü yenmiştir’ dedi. Bu süreçte bize uygulanan bu ekonomik ambargoyu da halkımızın, gençlerimizin, sanayimizin bir araya gelmesiyle, tek yürek olarak çok güçlü bir şekilde atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Kimse bu millete diz çöktüremeyecek, ezanı susturamayacak. Bu davada liderimizle beraber yürüyeceğiz, tek yürek olacağız. Gençlerimizin bu Amerikan dolarına karşı olan anlamlı davranışını destekliyoruz, Esenler'in bu anlamlı yaklaşımını da tebrik ediyorum."

 

Yapılan konuşmaların ardından Esenler Mihmandar Gençlik'e mensup 100 genç, vatandaşlara, alış-veriş merkezlerine ve esnafa, ülkemizde satılan ABD markalarının da yer aldığı "HAYDİ ESENLER! BOYKOT EDİYORUZ" broşürleri dağıttılar. Gençlere bir süre Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da eşlik etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık