solyanreklam
sagreklam

ESENLER 15 TEMMUZ'DA TEK YÜREK!

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" öncesi Esenler'deki şehit yakınları ve gaziler, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir araya geldi. Kudüs direnişinin sembol ismi Fevzi El Cuneydi'nin de katıldığı programda birlik beraberlik mesajları verildi, şehitlerimiz için dualar edildi....

ESENLER 15 TEMMUZ'DA TEK YÜREK!
  • 14 Temmuz 2018, Cumartesi 23:39



"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" öncesi Esenler'deki şehit yakınları ve gaziler, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir araya geldi. Kudüs direnişinin sembol ismi Fevzi El Cuneydi'nin de katıldığı programda birlik beraberlik mesajları verildi, şehitlerimiz için dualar edildi.


Esenler Belediyesi, Esenler Kaymakamlığı ile birlikte "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" öncesi şehit yakınları ve gaziler için yemekli program düzenledi. Esenler 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen programa; Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Meclis üyeleri, ilçede ikâmet eden çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı. Esenler Belediye Başkanı Göksu, şehit yakınları ve gaziler ile sohbet edip beraber yemek yedi. Davetliler arasında Filistin’de İsrail askerleri tarafından rehin alındıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Filistinli Fevzi El Cuneydi de vardı.




MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZDI


Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türk milletinin 15 Temmuz'da destan yazdığıne belirterek, “15 Temmuz’un bu toplumun yüreklerinde unutulmaması gereken bir süreç olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çünkü bu millet 15 Temmuz’da çok büyük bir destan yazdı. Bu destan bellekleriyle, bütün nesillerden nesile aktarılması gereken bir destandır. Bu tip organizasyonlar da bunun unutulmaması için önemli bir araçtır. Bir daha da 15 Temmuz’daki hainler gibi bu toplumu üzerinde oyun kurmak isteyenler varsa bilsinler ki 15 Temmuz’da bu millet nasıl karşılarında dikildiyse her zaman dikilmeye devam edecektir. Cenab-ı Hakk şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifa versin” diye konuştu.


250 ŞEHİT VERDİK, 2 BUÇUK MİLYON ŞEHİT DE VERİRİZ

Programda, Türk milletinin birlikteliğine vurgu yapan Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin özetle şunları söyledi:
"İki yıl önce devletimiz, milletimiz uçurumun eşiğinden döndü. Bunu üstünden iki yıl geçince daha iyi idrak ediyoruz. Öyle büyük bir oyunun tertip edildiğini görüyoruz ki, insan hayret ediyor. Menbiç'e PYD militanlarının ayak bastığı günün ertesi günü 15 Temmuz oluyor. Plan, Türkiye devletini bir terör örgütüyle çevrelemekti ve Türkiye, Mısır'daki gibi yerli ve milli politikalar üretemeyerek dizlerinin üstüne çökertilmek istendi. Bu millet 250 şehit verdi, gerekirse 2 buçuk milyon da şehit veririz ama bizi bu coğrafyadan söküp atamayacaklar. İslâm'ın son ordusuna diz çöktüremeyecekler, bunu 15 Temmuz'da gördüler. Bugün burada daha güçlü şekilde var olduk ve var olmaya devam edeceğiz."



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAŞADIĞIM ZULMÜ DÜNYAYA ANLATTI

Kudüs direnişinin sembol isimlerinden 16 yaşındaki Filistinli Fevzi El Cuneydi ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine sahip çıktığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız yeniden seçildiği için O'nu Filistin halkı adına tebrik ediyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz, kendisini destekliyoruz ve dua ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanı ile görüştüğümde çok mutlu oldum ve çok gururlandım. Çünkü işgalci İsrail askerleri tarafından rehin alındığım zaman Recep Tayyip Erdoğan bizzat kendisi bana sahip çıktı. Benim fotoğrafımı göstererek yaşadığım zulmü bütün dünyaya anlattı. Dolayısıyla bütün Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Türkiye bir daha 15 Temmuz gibi karanlık bir gün yaşamaz."

Programın sonunda Esenler Müftüsü Halil Şekerci eşliğinde, şehitlerimiz için ve Türk milletinin birlik ve beraberliği için dualar edildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık