Esenkent Sait Kayalar Camii’nin İnşaatı Devam Ediyor

Ümraniye Belediyesi kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Esenkent Sait Kayalar Camii’nin inşaatı devam ediyor.

Esenkent Sait Kayalar Camii’nin İnşaatı Devam Ediyor
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Göreve geldiği günden bu yana Ümraniye’ye 450’nin üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibi, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda; temel atma töreni Mayıs ayında yapılan Esenkent Sait Kayalar Camii inşaatı devam ediyor.

456 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan ve inşaatı devam eden Esenkent Sait Kayalar Camii’nin; 1. bodrum katı 260 metrekare, zemin katı 145 metrekare ve asma katı 51 metrekareden oluşacak. Ayrıca caminin 1. bodrum katında kütüphane, görevli odası, elektrik odası, makina dairesi, hidrofor odası, su deposu ve tuvaletler bulunacak. Caminin ana girişinin bulunduğu zemin katta 25 metrekarelik son cemaat mahalli ve 92 metrekarelik ibadet alanı olacak. Caminin mahfil katı ise 33 metrekarelik ibadet alanı sağlayacak. Toplam uzunluğu 23 metre olacak olan cami minaresinden bodrum, zemin ve mahfil katlarına çıkış sağlanabilecek. Cami tavanı ise çelik karkastan olup ahşap çıtakari ile süslenecek.

Kalıcı eser kazandırma konusunda öncü belediyelerden biri olan Ümraniye Belediyesi yapımına devam ettiği Esenkent Sait Kayalar Camii’ni en yakın zamanda hizmete açacak.