solyanreklam
sagreklam

ESEN’DEN TURİZM TANITIMINA ELEŞTİRİ

ESEN’DEN TURİZM TANITIMINA ELEŞTİRİ

ESEN’DEN TURİZM TANITIMINA ELEŞTİRİ
  • 21 Aralık 2015, Pazartesi 0:00

Bursa’da düzenlenen 2.Bursa Turizm Zirvesi ve 4.Bursa Turizm Sempozyumuna, katılan Mudanya Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen, gerçekleşen tanıtım politikalarını eleştirdi.

Mudanya Belediyesini ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı temsilen Bursa Turizm Zirvesi’ne katılan Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, etkinlikte yapılan tanıtım anlayışını eleştirerek, yeteri kadar verimin alınamadığını ileri sürdü. Yakın ilgisinden dolayı TÜRSAB Güney Marmara Y.K. Başkanı Mehmet Akkuş ve yönetimine teşekkür eden Esen, “Zirve çok verimli mi oldu. Kısmen evet. Katılım beklendiği gibi miydi dersek o konuda da kısmen demek zorundayım. Katılımcılar gördüğüm kadarı ile Bursa ve civarı ile sınırlı kalmıştı.. Beklenen verim alındı mı? Bu konuda zannediyorum oluşturulacak detaylı rapor ile düzenleme komitesi sonuçlarını değerlendirecektir” dedi.
Bazı acenteler ile görüş alışverişi sağlamaya çalıştıklarını belirten Esen, “Mudanya olarak tanıtımımızı kısmen gerçekleştirebildik.  Ancak bize göre bu yeterli olmadı. Daha önümüzde alacağımız uzun bir yol var. Bu bizi yıldıracak mı? Hayır. Mudanya olarak özellikle bu dönemde önümüzde gerek siyasi gerekse alt yapı ve diğer engeller ile önümüz kesilmeye çalışılmakta ve bunu karşılaştığımız olaylar da göstermektedir” dedi.
“MUDANYA SAHİL ŞEHRİ DEĞİL Mİ?”
Zirvede gösterilen Bursa tanıtım filminde Mudanya’nın sadece 3 sahnede ve sadece Tirilye görüntüleri ile 3-5 saniye ile geçiştirildiğini söyleyen Esen, “ Ayrıca o sunumda kullanılan Osmanlıyız biz sözü dikkat çekiciydi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu topraklardayız bunu inkar etmiyoruz. Tanıtım filminde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun en önemli mihenk taşı olan Mudanya Mütarekesi neden gösterilmedi diye düşünmeden edemiyoruz?” dedi. Konuşmacılardan birinin ekrandaki bir sözünün dikkat çektiğini vurgulayan Esen, “Şöyle diyordu. ‘Bursa artık sahil şehri oldu. Kıyılarımız büyüdü’ deyip Karacabey Boğazı ve Kurşunlu şelalesinden ve oradaki çalışmalardan bahsediyordu. Marmara’nın en değerli sahil şeridine sahip olan Mudanya’dan ve Gemlik’ten hiç bahsetmemesi çok manidardı” dedi.
“MUDANYA YOK SAYILAMAZ”
Cezalandırılan kesimin Mudanya ve Mudanya halkı olduğuna vurgu yapan Esen, “ Mudanya’mızın her türlü imkanlarını, kıyılarını, yıllardır var olan ve halkın kullanımında olan yerleri çıkartılan kanunlar ile sahiplenip sonrada cezalandırma yoluna gitmek nasıl bir mantıktır acaba? Hiç bir düşünce Mudanya'yı yok sayamaz, saymamalı. Sebep her ne olursa olsun Mudanya tarih dolu geçmişi ve Cumhuriyet dönemine dayanan tarihi ile vardır ve var olacaktır. Bizde yöneticiler olarak Mudanya’mızın tanıtımında attığımız adımlarımızla ve turizme verdiğimiz önem ile yılmadan yorulmadan yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık