solyanreklam
sagreklam

ES ÇOCUK EVİ'NDE TOPRAĞIN ÇOCUKLARI

ES ÇOCUK EVİ'NDE TOPRAĞIN ÇOCUKLARI

ES ÇOCUK EVİ'NDE TOPRAĞIN ÇOCUKLARI
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 0:00

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Es Çocuk Evi'nde eğitim gören minikler, okulun hemen yanında, kendileri için kurulan toprak bahçede tarımsal üretim yapmayı öğreniyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Birliği projeleri kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurduğu Es Çocuk Evi'nde eğitim gören 3-6 yaş grubu öğrenciler, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ortaklığında kendileri için kurulan bahçede tarımsal üretimi öğreniyor. Öğretmelerinin onlar için hazırladığı bahçede kavun, karpuz, çilek, mısır, biber, taze fasulye, salatalık, domates ve patlıcan gibi sebze ve meyvelerin gelişimine şahit olan çocuklar, hem bitkileri tanıyor hem de toprakla uğraşarak eğlenceli vakit geçiriyorlar. Üretim yapılan alanda işbirliği ile çalışmayı da öğrenen çocuklar, topladıkları ürünleri eğitmenlerinin yardımıyla turşuya dönüştürdüler. Ayrıca dallarından taze olarak koparılan meyve ve sebzeler çocukların yemesi için hazırlanıyor. Yapılan yemeklerle çocukların sağlıklı besin ihtiyaçlarının da karşılandığını belirten yetkililer, Es Çocuk Evi'nin üretim bahçesinin çocukların gelişimi ve çevreyle olan bağlarının güçlenmesi için çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Es Çocuk Evi'nin çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerini destekleyici eğitimlerin her hafta düzenli olarak devam ettiğini bildiren yetkililer, düzenlenen etkinliklerle çocukların sosyolojik açıdan da geliştiğini ifade ettiler.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık