solyanreklam
sagreklam

Engelli gençler ile A Protok...

Engelli gençler ile A Protok...

Engelli gençler ile A Protok...
  • 29 Temmuz 2018, Pazar 13:32

Mardin Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Mardin” projesi kapsamında Mardin protokolü ile engelliler, 21 Kasım Şehir Stadında futbol maçı yaptı.

Futbol maçına, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Tolga Öztürk, 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Hadi Çomaktekin’in de aralarında bulunduğu il protokolü ve engelliler karma maç yaptı. Renkli görüntülere sahne olan maçta, engelliler attıkları gollerin ardından sevinç gösterilerinde bulundu. Maçın ardından Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, engellilere kupa ve madalya hediye etti.

 Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, maç sonrası gazetecilere yaptığı konuşmada, biri yılı aşkın süredir Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Mardin Projesi’ni uyguladığını belirtti.

Engelli gençlerle maç yaptıklarını ifade eden Yaman, “Bir buçuk yılı aşkın süredir Engelsiz Mardin Projesini uyguluyorduk. Bu projenin ayaklarından bir tanesini bu akşam özel eğitimli engelli gençlerimizle beraber maç yaparak uyguladık. Güzel bir müsabaka oldu. Hem A Protokolündeki arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarım hem de engelli gençlerimizle birlikte bu akşam aileleriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla güzel bir ambiyans içerisinde şehir stadına bir araya geldik” dedi.

Maçın dostluk havasında geçtiğine dikkat çeken Yaman, “Dostlukla geçen bir müsabaka oldu. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Çünkü Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak hep şunu söyledik, “Bu şehri engelsiz bir şehir yapmak istiyoruz”. Gençlere, kadınlara, özel eğitimli engelli gençlerimize ve öğrencilerimize yönelik projelerimiz olacak ve o projeleri yoğun bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz” diye belirtti.

“Aileler mutlu oldu”

Yaman, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Son derece neşeli, güzel bir akşam, havada çok güzel, güzel bir maç oldu. Ben onlarında mutlu olduğuna inanıyorum zaten yüzlerinden de belli oluyor. Aileleri de çok mutlu kendileri de çok mutlu. İnşallah bu projeleri devam ettireceğiz”


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık