solyanreklam
sagreklam

Engelli Bireyler Başkan Kocamaz İle Birlikte Engelliler Haftası'nı Kutladı

Engelli Bireyler Başkan Kocamaz İle Birlikte Engelliler Haftası'nı Kutladı

Engelli Bireyler Başkan Kocamaz İle Birlikte Engelliler Haftası'nı Kutladı
  • 10 Mayıs 2018, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 11’incisi düzenlenen “Geleneksel Engelliler Haftas Farkndalk öleni” gerçekletirildi. Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ölende yapt konumasnda, “Mutlu bir dünyann kaplarn açabilecek altn anahtar, engelsiz kentlerde yaama ans bulan engelli bireylerimizin mutluluudur” dedi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen ölene Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MESK Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, Çimsa Çimento A.. Fabrika Müdürü Haluk Uçak, meclis üyeleri, Engelli Dernei üyeleri, engelli dostu iletme sahipleri, engelli örenciler ve öretmenleri katld.

“Engelleri bir bir ortadan kaldryoruz”

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 11. Geleneksel Engelliler Haftas Farkndalk öleni’nin açlnda yapt konumada, 1992 ylnda bu yana dünya genelinde kutlanan Engelliler Haftas Farkndalk öleni için toplandklarn belirterek, “Biliyorsunuz bizler, engelli kelimesi yerine engelsiz kelimesini kullanmay tercih ediyoruz. Mersin’imizi engelsiz kent yapmak için her alanda proje üstüne proje gelitiriyor, sizlerin de desteinizle engelleri bir bir ortadan kaldryoruz” dedi.

“limizi tüm dünyadaki engelli bireylerin sorunlarnn ele alnd bir kent haline getirdik”

Mersin Büyükehir Belediyesi olarak engelsiz Mersin yolunda hayata geçirdikleri projeleri anlatan Bakan Kocamaz, bu faaliyetler neticesinde iki kulvarda çok önemli gelimeler yaadklarn belirterek, “Birincisi dünya çapnda iki büyük ödülle onurlandrldk. Dünya Engelliler Vakf ve Dünya Engelliler Birlii tarafndan Küresel Sosyal Farkndalk Ödülü ile taltif edildik. Birlemi Milletler Engelli Haklar Sözlemesine Taraf Devletler 9. Toplants’nda Eriilebilirlik Ödülüne layk görüldük.  kincisi, engelsiz Mersin hakknda dünya çapnda oluturduumuz farkndalk dolaysyla artk ilimizi tüm dünyadaki engelli bireylerin sorunlarnn ele alnd bir kent haline getirdik. Yarn önce Eriilebilir ehir ve Turizm Merkezi Mersin Projesini ve Dünya Engelliler Birlii’nin 6. Olaan Genel Kurulunu, sonraki gün Eriilebilir Turizm Global Kongresini, daha sonraki gün ise hep birlikte gerçekletireceiz” eklinde konutu.

“Bu gurur hepimizin”

Konumasnn devamnda Mersin’i dünya kenti yapmak için vatandalarn desteiyle dur durak bilmeden çaltklarn ifade eden Bakan Kocamaz,  “Bir anda dünya kenti olunmuyor. Önce çeitli alanlarda dünya çapnda iler yapmanz gerekiyor. Bu alanlarn says arttkça bir gün geliyor, dünya çapnda tannan, bilinen, deer verilen ve ziyaret edilen bir ehir haline geliyorsunuz. Mersin’imiz 10 bin yl derinlere uzanan kadim tarihinin izlerini tayan somut ve somut olmayan kültür miraslaryla bir dünya deeridir. Gelitirdiimiz projeler ve yürüttüümüz çalmalarla ilimizin güzellik ve birikimleri uluslararas alanda tannmaya balamtr. Katldmz uluslararas fuarlar, dünya çapnda aldmz ödüller, Uluslararas Mersin Maratonu, Tour of Mersin Uluslararas Bisiklet Turu ve tabii geçtiimiz yl dünyada ilk kez ilimizde düzenlediimiz 1. Uluslararas Engelsiz Sanat Festivali bu konuda önemli atlmlar yapmamz salamtr. Ve bugün tüm dünyadaki engellilerin engelsiz bir dünyaya kavumalar için neler yaplmas gerektii konular ilimizde düzenlenen toplantlarda ele alnr olmutur. Bu gurur hepimizindir” ifadelerini kulland.

“Mutlu bir dünyann kaplarn açabilecek altn anahtar, engelsiz kentlerde yaama ans bulan engelli bireylerimizin mutluluudur”

Dünya Engelliler Haftas kapsamnda dünya çapndaki üç organizasyonun Mersin’de gerçekletirilmesi konusunda emei geçen herkese teekkürlerini ileten bakan Kocamaz, “Mutlu bir dünyann kaplarn açabilecek altn anahtar, engelsiz kentlerde yaama ans bulan engelli bireylerimizin mutluluudur. Engelli bireylerinin kendilerini güvende hissetmelerini salayamayan, onlar mutlu ve huzurlu klamayan bir millet gerçekten mutlu saylamaz. Engelli bireylerinin hayr dualarn alamayan bir yerel yönetim ya da merkezi hükümet gerçekten baarl saylamaz. Bu duygu ve düüncelerle 11. Mersin Engelliler Haftas Farkndalk öleni’nin ilimiz, ülkemiz ve tüm dünyadaki engelli kardelerimize güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Engelsiz bir dünya yolunda güzel bir balangç oluturmasn diliyorum” diye belirtti.

Bakan Kocamaz’n konumasnn ardndan, engelli dostu iletme unvanna layk görülen iletmelere plaket takdimi yaplrken, engelli bireyler tarafndan Kafkas Yöresi Halk Oyunlar Gösterisi, Anadolu Atei Dans Gösterisi, Engelsiz Koro ve Orkestra, Müzikal Gösterisi ile Dans Gösterileri sergilendi.

Kongre Merkezi Giri Salonu’nda ise engelli bireyler Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Zihinsel Engelli Bireylerin Dekoratif Ev Aksesuarlar Sergisi, Ortopedik Engelli Stk Yücel’in Yal Boya Resim Sergisi, Cam Kz Zeynep Erensayn’n Keçe Aksesuarlar Sergisi ile karland.

11. Geleneksel Engelliler Haftas Farkndalk öleni’nde son olarak Mersin Büyükehir Belediyesi ile Çimsa A.. ve ortaklarnn ibirliinde 50 engelli bireye akülü araç teslimi yapld.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık