solyanreklam
sagreklam

EN YÜKSEK ÜCRET MUDANYA BELEDİYESİ’NDE

EN YÜKSEK ÜCRET MUDANYA BELEDİYESİ’NDE

EN YÜKSEK ÜCRET MUDANYA BELEDİYESİ’NDE
  • 22 Şubat 2016, Pazartesi 0:00

DİSK’e bağlı Genel – İş Sendikası’nın düzenlediği teşekkür yemeğine katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “barış ve kardeşlik” diye haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Mudanya Belediyesi ile Genel- İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmelerin ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sendika üyesi personel ve yöneticiler ile yemekte buluştu. Genel – İş Sendikası tarafından düzenlenen teşekkür yemeğine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy’un yanı sıra Belediye Meclis üyeleri Ali Polat ve Hayati Samast ile Genel – İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, işyeri temsilcisi Erkut Dağlı, örgütlenme uzmanı Doğan Pala ve sendika üyesi personeller katıldı. Ankara’da ve Diyarbakır’da şehit olan asker ve polislerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan yemekte teröre lanet edildi.
“SONSUZA DEK BARIŞ DİYECEĞİZ”
Ülkenin içinde bulunduğu durumun kendilerini üzdüğünü dile getirerek sözlerine başlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kelimeleri yan yana koyup cümle kurmak o kadar zor ki. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini korumak için evlatlarımız yok pahasına canlarından oluyorlar. Birileri de gelebileceği en yüksek mevkilere geldiği halde, başkanlık sistemini tartışarak ülkenin gündemini değiştiriyor. Bizim canlarımız gidiyor. Diyorlar ki mağduruz. Hayır onlar mağdur değil, mağdur olan bizleriz, mağdur olan Türkiye’dir” dedi. Her zaman “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözü ile barışı haykırdıklarının altını çizen Türkyılmaz, “Barışı sağlamak için üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bizler barış diye haykırmaya, bu duyarlılıkla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
“EN YÜKSEK ÜCRET BİZİM BELEDİYEMİZDE”
Yapılan toplu sözleşme ve CHP Genel Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyaretinden bahseden Türkyılmaz, “Daha önceki süreçlerde adı farklı anılan belediyemiz,  artık tertemiz bir belediye olarak anılıyor. Yandaşı değil, paydaşı olan bir belediyecilik anlayışımız var” dedi.  Türkiye’de ki CHP’li belediyelerde en yüksek ücreti veren belediyenin Mudanya Belediyesi olduğuna da vurgu yapan Türkyılmaz, “Bu sonuçta bizleri gururlandırıyor.  İşçiye ve emeğe verdiğimiz önemi ortaya koyuyor. Birlikte üreterek birlikte paylaşacağız ve Mudanya’mıza en güzel hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı.
İŞÇİNİN EMEĞİ İLE OYNUYORLAR
Düzenlenen yemekte bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise mecliste gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. T.B.M.M.’de esnek çalışma ile ilgili yasa tasarı görüşmelerinden bahseden Kayışoğlu, AKP’nin esnek ve güvencesiz bir çalışma hayatını getirmeye çalışarak, işçinin emeği ile oynadığını söyledi. Ülkenin zor günlerden geçerken hep bu tür oyunların oynandığına da sözlerine ekleyen Kayışoğlu, “Daha güzel, daha adaletli günler göreceğimiz inanıyorum” dedi.
 “İNADINA BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ”
Mudanya Belediye çalışanları olarak böylesine bir dayanışma içinde olmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Genel- İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, “Ben buradan teröre ve işbirlikçilerine lanet ediyorum. Dünyanın neresinde, hangi amaçla olursa olsun hiçbir terör örgütü haklı olduğunu ispat edemez. Bizim 301 işçi arkadaşlarımızı da katlettiler, biz inadına barışı sağlayacağız ve kardeşliği savunacağız” dedi. Mudanya Belediyesi ile imzalanan sözleşmede sosyal demokrat anlayışın ne kadar kucaklayıcı olduğunu hissettiklerinin de altını çizen Atak, “Bu konuda başkanımıza emeğe ve işçiye vermiş olduğu değerden ve önemden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek Türkyılmaz’a plaket ile teşekkür etti.
 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık