solyanreklam
sagreklam

Egemenlik Kavşağı Açılıyor

Egemenlik Kavşağı Açılıyor

Egemenlik Kavşağı Açılıyor
  • 18 Nisan 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, kentin en büyük sorunlarndan biri olan trafik kargaasn ortadan kaldrmak için hayata geçirdii katl kavak projelerinden biri olan Egemenlik Katl Kava’ndaki çalmalarn tamamlad. Egemenlik Katl Kava 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda açlacak.

Büyükehir Belediyesi’nin tüm ekipleri, trafik younluuna çözüm amaçl hayata geçirilen Egemenlik Katl Kava projesini hizmetine sunabilmek için çalmalarn tüm hzyla sürdürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda hizmete açlacak olan katl kavak projesinde çalmalar dört bir koldan devam ediyor.

Mersin trafiinde önem arz eden konumlarn iyiletirilmesi ve gelitirilmesine yönelik çalmalar ile Mersinlilerden tam not alan Büyükehir Belediyesi, trafik younluuna çözüm amaçl hayata geçirdii Egemenlik Katl Kavann yüzde 98’ini tamamlad. Ekiplerin gece gündüz sürdürdüü çalmalar sonucunda tamamlanan kavak, Mersinlilerin hizmetine sunabilmek için gün sayyor.

Proje maliyeti 20.500.000 TL

Mersin için be ay gibi ksa bir sürede rekor hzla tamamlanan ve yaklak 20.500.000 TL proje maliyeti ile hayata geçirilen Egemenlik Katl Kava, Yeniehir ve Mezitli ilçesinin kesitii H. Okan Merzeci ve Üniversite caddesinin kesitii yer alyor.

Ulam Master Plan kapsamnda hayata geçirilen ve Mersin’in üçüncü bat-çk projesi olan Egemenlik Kava’nda altyap, asfalt, bordür ve kaldrm çalmalarnn tamam biterken, trafik levhalar, elektrik sistemleri, sinyalizasyon ve peyzaj çalmalar da devam ediyor.

Büyükehir Belediyesi olarak trafik younluuna çözüm amaçl hayata geçirilen Egemenlik Katl Kava Projesi’ni 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda hizmete açabilmek için son hzla çalmalarna devam eden Büyükehir Belediyesi, kavakta dou-bat yönünde batt-çkt, 2 erit gidi, 2 erit dönü, yan yollar ise iki tarafta da ikier erit olarak projelendirilirken, Üniversite Caddesi ise 2x3 erit olarak projelendirildi. Bat yönünde üstte kavaa gelmeden ‘u’ dönüün verildii projede sinyalize kavak younluunun gereksiz artmas durumuna kar önlem alnd. Mersin’e deer katacak katl kavak projesi ile trafikten dolay çevreye verilen zarar en aza indirilmi olacak.

Kavak projesi Mersin’in ekonomisine katk sunacak

Hüseyin Okan Merzeci-Üniversite Kava ile vatandalarn trafikte bekleme süresi azalrken, yakttan tasarruf salanacak ve emisyon kazanc ile hem Mersin ekonomisine hem ülke ekonomisine katk salanacak. Trafikteki bekleme süresinin azaltlmas ile de egzoz emisyonu azaltlarak motorlu tatlardan kaynaklanan hava kirlilii azaltlm olacak. Bu proje toplamda 21.616.812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye salad kazancn yannda, zaman ve çevre açsndan da çok büyük kazanmlar salayacak.

Mersin Bat-çk çalmalaryla örnek kent oldu

Göreve geldii günden bu yana Mersin tarihinde görülmemi çalmalara imza atan ve kentte hayata geçirdii projeler ile trafie nefes aldran Mersin Büyükehir Belediyesi ulam çalmalarnda örnek kent olma yolunda ilerliyor.

Ulam alannda köklü deiiklikler yapan Mersin Büyükehir Belediyesi ilk olarak kentin 2030 ylna kadar olan ulam ihtiyaçlarn belirleyerek “Mersin Ulam Ana Plann” oluturdu.  Mersin Büyükehir Belediyesi çok kapsaml bu planda yer alan yaya öncelikli projeler, rayl sistem, bat-çklar, kavaklar, sinyalizasyonlar, aktarma istasyonlar, yaya yürüyü ve bisiklet yollar ile Ulam Master Plan Mersin’e ça atlatyor.

Mersin’in dört bir yanna hizmet götürebilmek için önce tkanan damarlar açan Mersin Büyükehir Belediyesi, Bat-Çk çalmalar kapsamnda ilk olarak Tulumba Bat-Çk Katl Kava’n hayata geçirdi.

Kentte bir ilk olan Tulumba Bat-Çk Projesi’nin tamamlanmasnn hemen ardndan vakit kaybetmeyen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, kentin ikinci katl kava olan Demokrasi Kava’nn temelini att. Aralksz devam eden çalmalarn ardndan ksa sürede Demokrasi Bat- Çk Kava’n da tamamlayan Mersin Büyükehir Belediyesi,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda açlacak olan Egemenlik Kava’n da be ay gibi ksa bir sürede tamamlad.

Mersin’de bat-çk projesi gibi bir projenin ilk defa yaplmasn geç kalnm bir hizmet olarak gördüklerini belirten Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, yaplacak yeni planlar ve uygulamalar ile kentte trafik sorununun önüne geçileceini ifade etti. Bakan Kocamaz, “Mersin’in en büyük sorunlarndan biri ne yazk ki trafik sorunu. Bizler göreve geldiimizde Mersin’de yeterli ve bilinçli bir ulam çalmas yapmt. Bizler de ‘Mersin’e ulamda ça atlatacaz’ dedik ve ilk olarak kentin ulam rotas niteliindeki ulam Master plann uygulamaya koyduk. Vakit kaybetmeden, Mersin’de geç kalnm olan projelerden biri olan Bat-Çk projelerimize baladk. Göreve geldiimiz günden bu yana Mersin trafiinin kritik noktalarnda üç Bat-çk projesi hayata geçirdik ve daha ulam alannda birçok baarl projeye imza atacaz. Mersin’in trafik sorununu çözmeye kararlyz” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık