D�ZBA� ��MESUYU PROJES�N�N Y�ZDE 78'� TAMAMLANDI

GASKÄ° Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Dev projede aralıksız olarak devam eden inşaat çalışmaları neticesinde; isale hattında 63 bin 500 metre 2 bin 600 mm çaplı boru döşenmiş olup projenin yüzde 78’lik kısmı tamamlanmıştır. Ayrıca şehre cazibeli su temini için büyük öneme sahip olan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Düzbağ Tüneli"nde kazı çalışmaları tamamlandı. Kocaman bir çalışma ekibi ile söz verdiğimiz tarihe yetiştirmeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.   Sönmezler, “Gaziantep’in Kurtuluş reçetesi olarak gördüğümüz Düzbağ Barajı’nın ilk suyu Gaziantep’in kurtuluş tarihi olan 25 Aralık 2018’de Gaziantepliler ile buluşacak” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSÄ°) ortaklığındaki çalıÅ

• 30 Temmuz 2018, Pazartesi 22:12

D�ZBA� ��MESUYU PROJES�N�N Y�ZDE 78'� TAMAMLANDI

Gaziantep’in 2050 y�l�na kadar içme suyu ihtiyac�n� kar��layacak olan “Düzba� Projesi”nde çal��malar�n yüzde 78’lik k�sm� tamamland�.

GASK� Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Dev projede aral�ks�z olarak devam eden in�aat çal��malar� neticesinde; isale hatt�nda 63 bin 500 metre 2 bin 600 mm çapl� boru dö�enmi� olup projenin yüzde 78’lik k�sm� tamamlanm��t�r. Ayr�ca �ehre cazibeli su temini için büyük öneme sahip olan 3 bin 600 metre uzunlu�undaki "Düzba� Tüneli"nde kaz� çal��malar� tamamland�. Kocaman bir çal��ma ekibi ile söz verdi�imiz tarihe yeti�tirmeye gayret gösteriyoruz” diye konu�tu.

Sönmezler, “Gaziantep’in Kurtulu� reçetesi olarak gördü�ümüz Düzba� Baraj�’n�n ilk suyu Gaziantep’in kurtulu� tarihi olan 25 Aral�k 2018’de Gaziantepliler ile bulu�acak” dedi.

Gaziantep Büyük�ehir Belediyesi ile Devlet Su ��leri (DS�) ortakl���ndaki çal��malarda 135 kilometrelik bir mesafeden getirilecek su için, 2,6 metre çapl� borulardan olu�an bir isale hatt� in�a edilecek. �sale hatt�n�n �ehre do�al e�imle su temini sa�layabilmesi amac�yla 3 bin 600 metre uzunlu�unda, 5.6 metre çap�ndaki tünel çal��malar�nda sona yakla��ld�.

SU FATURALARINDA 15 �ND�R�M YAPILMI�TI

Büyük�ehir, 8 ayr� noktada 500 ki�inin kesintisiz çal��t��� Türkiye’nin vizyon projesi olarak gösterilen Düzba� �çmesuyu Projesi kapsam�nda, Kartalkaya Baraj�'ndan gelen eski borular�, çelik borularla de�i�tirmi�, kay�p kaçak oran�nda ciddi dü�ü�ler sa�lay�nca 2018 ocak ay�ndan itibaren geçerli olmak üzere su tarifesinde yüzde 15 oran�nda indirime gitmi�ti.

Bu Haber 2018-07-27 11:27:34 Tarihinde Eklenmi�tir.