DOĞRU İŞLER YAPMAMIZI KİMSE ENGELLEYEMEYECEK!

• 05 Haziran 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin ve yönetiminin itibarına ve şöhretine zarar vermeye yönelik ifadelerden oluşan yayınlar ve fısıltıların bir iftira saldırısı niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Temiz, dürüst ve ahlaklı belediyecilik yapımızı hiç kimse engelleyemeyecektir” dedi. Mudanya Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Olağan Meclis Oturumu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mecliste konuşma yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, kamuoyunu yanıtlamak ve yanlış yönlendirmek amacıyla bazı basın-yayın organlarının yaptığı haberlerin doğruyu yansıtmadığını vurgulayarak, “Mudanya Belediyesi’nin ve yönetiminin itibarına ve şöhretine zarar vermeye yönelik ifadelerden oluşan yayınlar ve fısıltılar bir iftira saldırısı niteliğindedir. Basında, maksadı aşan, bilgi kirliliği ve algı operasyonu yaratılarak karalama amacı ile yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Basında gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlarla ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla gerekli tekzip metinleri ilgililere gönderilmiş olup, gerekli savcılık şikayetleri yapılacaktır. Temiz, dürüst ve ahlaklı belediyecilik yapımızı hiç kimse engelleyemeyecektir. Bu güne kadar olduğu gibi, halkın malını halka kazandırmaya devam edeceğimizi, halkın belediyesine toz kondurmak isteyenlerin, çabalarının boşu çıkacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, yine kamuoyunu yanlış bilgilendirmek amacıyla yapılan bazı haberlerin asılsız olduğunu vurgulayarak, “Bazı basın-yayın organlarında çıkan zimmet haberleri kamuoyunu yanlış yönlendirme ve iftira saldırısı niteliğindedir. Bu kurum ve kişilerle ilgili de gerekli savcılık şikayetlerini yapacağız. Mütareke etkinliğiyle ilgili müfettiş raporuyla ilgili buradan bir kez daha açıklama yapma gereği duyuyorum. Şöyle ki; Müfettiş raporu kamu zararının tazmin yükümlülüğüne ilişkin olup raporda adli işlemi gerektirecek zimmet suçu tespiti yapılmamıştır. Zimmetle ilgili bir değerlendirme dahi yapılmamıştır. Kamu zararının karşılığı Türk Ceza Kanunu’nda zimmet değildir. Türk Ceza Kanunu kapsamında zimmet suçu; Görevi sebebiyle kendisine tevdi olunan veya muhafaza, denetim veya sorumluluğu altında bulunan para veya para yerine geçen evrak ve senetleri zimmetine geçirmeyi, kurumu aldatarak ve zimmetin açığa çıkmamasını sağlayacak her türlü hileli davranışı kapsanmakta olup kısaca kişisel menfaat ve yarar sağlamak olarak tanımlanır. Kaldı ki, kanun ve yönetmelikler kapsamında; kamu zararının oluşup oluşmadığı, oluşması durumunda ilgili ve sorumlularının tespitinin yapılması, alacak ve takip dosyası hazırlanarak tahsili üst yönetici olarak Belediye Başkanı’na ait olup, bu yönde inceleme yapılmaktadır. Raporda belirtilen kamu zararı, çalışanların zimmetine geçirdiği parayı değil ihale usulünün dışında fazladan Devlet Çok Sesli Korosu’nun konser vermesi, yapancı konukların beklenilen sayıdan fazla gelmesi nedeni ile yapılan harcamalar kapsanmaktadır. Bu konuyu bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istedim” diye konuştu. Meclis toplantısı, gündem maddelerinin karara bağlanmasıyla tamamlandı.