Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 22. EMİTT Fuarında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tanıtımı ve turizm potansiyelinin en iyi şekilde açığa çıkarılması amacıyla 25-28 Ocak tarihleri arasında İstanbul Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. (TÜYAP) Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 22. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuar’ına (EMİTT) katılım sağladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 22. EMİTT Fuarında
  • 25 Ocak 2018, Perşembe 19:26

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği, birçok kentin, turizm acentelerinin ve turizm alanında hizmet veren sektörlerin katılımcı olarak yer aldığı 22’ncisi düzenlenen EMİTT’te Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Turizm Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm İşletmeleri ile Diyarbakır’da bulunan Otellerin katılımıyla birlikte stant açarak kentin tarihi ve kültürel mirasını dünyaya tanıtıyor. 25 Ocak’ta İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapısını açan 2018 EMİTT 28 Ocak’ta sona erecek. 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ve 30 bin firmanın yer aldığı EMITT Fuarı’nı binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Başkan Atilla, EMİTT Fuarı’nda

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla ile birlikte EMITT Fuarı’na katılarak ziyaretçilere, kadayıf ikramında bulundu. Stant içinde yer alan esnaf ve yetkililerle de bir araya gelen Başkan Atilla; Diyarbakır Turizm potansiyelinin en profesyonel şekilde tanıtılması adına EMITT Fuarın’ın önemli bir organizasyon olduğuna değindi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin yanı sıra 5. Haremi Şerif Ulu camii, Peygamberler ve Sahabeler Diyarı olması itibariyle inanç turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Başkan Atilla, “Diyarbakır kültür, gastronomi ve alternatif birçok turizm alanında önemli bir yerde bulunmaktadır. Bu turizm alanlarının tanıtılması adına fuarlara katılımlarımız devam edecek.” dedi.

2018 EMITT Fuarı’nda Diyarbakır standında konuklara kentte özgü lezzetlerden; burma kadayıf ikram edilirken, ayrıca basımı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kentin tarihi ve kültürel zenginliklerin anlatıldığı broşür ile kitapçıklarda dağıtılıyor.