solyanreklam
sagreklam

Dışarıda Oyun Var!

Dünya Oyun Oynama Günü’nde bütün İstanbul Beşiktaş’ta oynadı…

Dışarıda Oyun Var!
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 21:11

28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü!
Beşiktaş Belediyesi, 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü’nde küçük büyük herkesi Beşiktaş’ın sokaklarında oyun oynamaya davet etti.

Beşiktaş Belediyesi, 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü’nde OMO işbirliği ile Beşiktaş’ı oyun alanına çevirdi. Kuruçeşme, Ortaköy, Bebek, Arnavutköy semtlerindeki çeşitli sokaklarda ve Abbasağa Parkı’nda gerçekleşen etkinliklerde çöp kutuları basket potalarına, banklar tahterevallilere, sokaklar seksek alanlarına dönüştürüldü.

Çocukların geleceğe daha iyi hazırlanması için açık hava oyunlarını deneyimlemenin önemini vurgulayan Beşiktaş Belediyesi, Dünya Oyun Oynama Günü’nü kutlamak ve dışarıda özgürce oyun oynamak için hem çocuklara hem de ebeveynlere farklı sürprizler hazırladı.



#dışardaoyunvar

Beşiktaş Belediyesi, 1999 yılından itibaren tüm dünyada çeşitli ülkelerde kutlanmaya başlanan 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü için kolları sıvadı. İstanbulluların sokağa davet edildiği etkinlikler kapsamında Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda oluşturulan alanda ip atlamadan baskete, halat çekmeden, seksek oyununa keyifli zaman geçirmek için birçok aktivite yer aldı. Abbasağa Parkı’nın yanı sıra Beşiktaş sokaklarında bazı noktalarda kaldırımlar seksek alanına, çöp kutuları basket potalarına ve banklar tahterevallilere dönüştürüldü.

Başkan Hazinedar Çocuklarla Oyun Oynadı!
Abbasağa Parkı’nda düzenlenen etkinlik, 7’den 70’e birçok vatandaşı ağırladı. Çocuklar kendileri için kurulan parkurlarda ve oyun oynama alanlarında; seksek, uçurtma yapma, bulmaca, müzik, dans ve pek çok farklı etkinlikle buluştu. Miniklerin oynadığı oyunlara yardımcı olan ebeveynleri de şehir stresinden uzaklaşarak gönüllerince bir gün yaşadı.



Parkta çocuklarla yakından ilgilenerek birlikte oyunlar oynayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, kendi nesillerinde sokaklarda rahatlıkla oynayabildiklerini ifade ederek, “Geçmişin bize getirdiği olumsuzlukları biraz telafi ederek çocukları oyunla sokakta değil ama parklarda buluşturmaya çalışıyoruz. İstanbul’un kalbi Beşiktaş’ta bütün ilçelerden çocuklar ile burada buluştuk. Üstelik geleneksel oyunları da burada yaşıyoruz. Dünya Oyun Oynama Günü bu konuda mesaj vermek için bir fırsat. Bütün Beşiktaş oyun oynuyor, ben de onlarla oyun oynuyorum” dedi.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık