solyanreklam
sagreklam

Çukurova'nın Kuşları Fotoğraflandı

Çukurova'nın Kuşları Fotoğraflandı

Çukurova'nın Kuşları Fotoğraflandı
  • 04 Mayıs 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, 4 gün boyunca ulusal düzeyde çok önemli bir organizasyona ev sahiplii yapt.

Mersin Büyükehir Belediyesi, Çukurova Kalknma Ajans, Tarsus lçe Milli Eitim Müdürlüü, Tarsus Orman Okulu ve Birdpx All Turna Fotoraf Grubu’nun ortaklyla gerçekletirilen “Çukurova’nn Kular Ku Gözlem ve Fotoraf Kamp” baaryla tamamland.

28 Nisan-1 Mays tarihlerinde gerçekletirilen “Çukurova’nn Kular Ku Gözlem ve Fotoraf Kamp” kapsamnda Göksu Deltas, Tuzla, Erdemli ve Çamlyayla’da kular fotorafland.

Ku Gözlem ve Fotoraf Kamp için Türkiye’nin yaklak 50 farkl ehrinden Mersin’e gelen 100 doa fotorafçs Çukurova’nn kular için deklanöre bast. Kamp kapsamnda ayrca Lale Aktay, Fikret Can ve Orman Okulu öretmenleri tarafndan da 100 örenciye eitim verildi.

250 ku türü fotorafland

Türkiye ku türleri listesinde yer alan 484 türden 250’sinin 4 gün içerisinde fotorafland Çukurova’nn Kular Ku Gözlem ve Fotoraf Kamp’nda özellikle yerli türlerden Turaç, zmir Yalçapkn, Alaca Yalçapkn; ilkbaharda üremeye gelenlerden Zeytin Mukallidi, Büyük Clbt, Kara Leylek, Çeltikçi ile rastrantsal sürpriz türlerden Karaayakl Mart, Sürmeli Kumkuu ve Deniz Düdükçünü gibi ku çeitleri fotorafland.

Ku Gözlem ve Fotoraf Kamp kapsamnda Tuzla’ya giden fotorafçlar tarafndan misinaya sarlm halde bulunan bir flamingoya rastlayan fotorafçlar kuun hayatnn kurtararak Adana Av Koruma’ya teslim etti.

4 gün boyunca Tarsus Gençlik Kamp’nda konaklayan doa fotorafçlar Çukurova Bölgesi’nin tantmna büyük katk sunacak olan organizasyonu baar ile sona erdirdi.  “Çukurova’nn Kular Ku Gözlem ve Fotoraf Kamp” kapsamnda çekilen fotoraflar ile “Çukurova’nn Kular” kitab oluturulacak.

Tarsus Orman Okulu Genel Koordinatörü Hakan eker kamp kapsamnda ayrca okul öncesi ve ilkokul çocuklarna yönelik bir Orman Okulu Eitimi uygulamasnn da yapldndan bahsederek, “Bu projede bugünlerde son 3 gündür çok heyecanl günler geçiriyoruz. Çünkü çok önemli misafirler arlyoruz. Tarsus Orman Okulu’nda ulusal ku gözlem ve fotorafçlk kamp gerçekleiyor. Birdpx All Turnam Fotoraf Grubu’nun 3 gündür burada Çukurova’nn Kular Ku Gözlem ve Fotoraf Kamp’n arlyoruz. 100’ün üstünde katlmc var ve bölgenin kularn tarayarak fotoraflyorlar. Onlarn bilgilerinden ve tecrübelerinden daha fazla faydalanmak açsndan da okulumuzun örencilerine yönelik kapsaml bir etkinlik planladk. u anda burada 100 örenciye gün boyunca kular hakknda hem daha detayl bilgiler verilecek, hem de genel bir doa eitimi verilecek. Bu eitim Mersin’e gelen misafirlerimiz tarafndan gerçekletiriliyor. Bizler de onlara katk sunmaya çalyoruz” dedi.

All Turna Fotoraf Grubu’nun kurucusu hsan Çiçek Birdpx olarak bu yl 2. Kamplarn yaptklarn ifade ederek, “Kampmz geçen yl anlurfa Birecik’te kampmz yapmtk. Burada bize çok güzle imkanlar salanm. Onun için Çukurova Bölgesi’nde bize bu alan salayan, düzeni kuran herkese ve özellikle Büyükehir Belediye bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyoruz. Sadece bu yörenin Türkiye’nin ku merkezi olduunu herkesin bunu çok iyi bilmesi, özellikle Göksu Deltas’na Tuzla’ya ve dier ku bölgelerine sahip çklmas, doaya sahip çklmas benim en büyük dileim ve temennim. Bunun için biz mücadele edeceiz ve ediyoruz. Kamp organize eden tüm arkadalarmza çok teekkür ediyorum” diye belirtti.

“Göksu Deltas inanlmaz güzel bir yer”

Uzun yllar boyunca ku gözlemi ve doa fotorafçl yapm olan ve Mersin’e stanbul’dan gelen Fotorafç Fikret Can “All Turnam Grubu Birdpx’in nazik davetlerine icabet ettim. Birdpx Türkiye’de yaklak 15 yldr izlediim mümtaz bir topluluk gerçekten ve bir aile gibiyiz biz. Birdpx All Turna Fotoraf Grubu dünya ölçeinde Türkiye’nin kularn tantmak için youn çaba sarf ediyorlar. Buraya geldiimde Gençlik Kamp’na hakikaten bayldm. Hemen dibimizde sulak bir alan var, yeil alan var, çok sakin bir yer. Bunun için de çok güzel düünülerek organize edilmi Orman Okulu’nu görmek beni heyecanlandrd. Srf onun için bile gelecekte tekrar davet edilirsem buraya gelmek istiyorum. Bugün 70 yl evveline gittim. Onlarla beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu frsat ahsen bize veren All Turna Birdpx Grubu’na, Mersin Büyükehir Belediyesi’ne teekkür ediyorum.  una da vurgulamak isterim ki hakikaten Göksu Deltas inanlmaz güzel bir yer. Zaten Türkiye’nin gözbebei sulak alanlarndan birisi. Dün Tuzla’ya gittim ve oraya da hayran kaldm” eklinde konutu.

Etkinlik çerçevesinde Tarsus orman Okulu’nda çocuklara doa ve kular hakknda eitim veren Uzman Biyolog ve Kubilimci Lale Aktay “Etkinlik çerçevesinde ben burada çocuklarla bir araya gelerek kular ve doa hakknda yaptmz çeitli etkinliklerle farkndalklarn arttrmaya çalyorum. Bölgemiz bilindii üzere kular açsndan oldukça zengin. Çukurova zaten her yönüyle oldukça bereketli bir alan ve bu kular açsndan, kularn göç yollar açsndan oldukça önemli.  Arkadalarmz sahada bu çeitliliin tadna varrken, biz de çocuklarla bunu mevcut alan içerisinde gerçekletiriyoruz. Buraya katk salayan ve emek veren herkese çok teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık