solyanreklam
sagreklam

Çocuklar Yeteneklerini Büyükşehir İle Keşfedecek

Çocuklar Yeteneklerini Büyükşehir İle Keşfedecek

Çocuklar Yeteneklerini Büyükşehir İle Keşfedecek
  • 06 Nisan 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ‘4 Okul 4 Bran Projesi’ kapsamnda Malzeme Datm Töreni gerçekletirildi.

Mersin Büyükehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanl, Milli Eitim Bakanl, Mersin Deniz Ticaret Odas ve Mersin Kent Konseyi ile birlikte ortaklaa olarak yürütülen ‘4 Okul 4 Bran Projesi’ kapsamnda, Kanuni Yeilçimen Ortaokulu, Selçuklar Ortaokulu, Abdullah Günaydn lkokulu ve Batkent lkokulu’ndan   toplam 121 örenciye, mayo, havlu, terlik, bone ve krtasiye setlerinin yer ald malzemeler datld.

Salkl birer birey olmalarna katkda bulunmak amaçlanyor

Bu yl 4.’sü düzenlenen ‘4 Okul 4 Bran Projesi’ ile dezavantajl bölgelerden seçilen pilot okullardaki örencilerin Bocce, Atletizm, Yüzme ve Okçuluk branlarna yönlendirilmesi, hedefe odaklanma, centilmence rekabet edebilmeleri, el ayak koordinasyonlarnn gelitirmesi, fiziksel geliimlerine katkda bulunmakla beraber uyuturucu ve uyarc maddelerden uzak kalmalarnn salanarak salkl birer birey olmalarna katkda bulunmak amaçlanyor.

Kongre ve Sergi Saray Çok Amaçl Salon’da gerçekletirilen malzeme datm törenine, Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gençlik Spor l Müdürü aban Güne,  Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel, Mersin Kent Konseyi Bakan Yasmina Lokmanolu, Mersin Deniz Ticaret Odas Genel Sekreter Yardmcs Halil Deliba, örenciler ve öretmenleri katld.

“Kabiliyetlerinizin genç yata kefedilmesi çok önemli”

Sayg Duruu ve stiklal Mar’nn okunmas ile balayan törende bir konuma gerçekletiren Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca, “Küçük yalarda atalarmzn ‘Aaç Yaken Eilir’ dedii gibi bu yata sporla tanmanz, yeteneklerinizin ve kabiliyetlerinizin genç yata kefedilmesi elbette önemli. Kabiliyetinizin gerek resimde, gerek sporda, gerek görsel sanatlarda, gerek tiyatroda olsun, ileri yalarda kefedildiinde kaybedilen zamann ve kaybedilen yeteneklerin hesabn yapamayz.  Bu yüzden bu proje çok önemli ve payda olmaktan dolay da çok mutluyum” dedi.

“Sizlerin arasndan çok önemli sporcularn çkacak”

Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel, spora erken yalarda balanmasnn çok önemli olduundan bahsederek, “Bugün gerçekten mutlu bir gün yayoruz. Sporun özellikle böyle erken yalarda balamasn çok anlaml buluyorum. Sizleri gördükten sonra geriye doru bizim çocukluumuza döndüümde,  bizler o yalarda tabiri caizse futbol dnda hiçbir branla tanmamtk. Dolaysyla bugün 121 örencimizin atletizm, okçuluk, bocce ve yüzme gibi spor dallarnda bu ortak projede birlemesi gerçekten çok anlaml. Özellikle bireysel sporlara kar sizlerin yetenekli olmas, umuyorum ki gelecekte sizlerin arasndan çok önemli sporcularn çkacan umut ediyorum. Bu projeyi geçtiimiz yllarda da yaptmz için çok önemsiyoruz. Umuyorum ki bu sayy daha da artracaz ve dier branlara da bunlar önümüzdeki dönemlerde yaygnlatracaz. Biz tabi Mersin Büyükehir Belediyesi olarak sizin gibi gençlere, daha dorusu küçük yalardaki gençlerimize sporu sevdirmeyi hedefledik. Bunun için özellikle okullar kapandktan sonra 13 branta spor akademisi dediimiz kurslarmz açyoruz. Oldukça da rabet görüyor. Dolaysyla projenin baarl olmasn, sizlerin bugünden itibaren alacanz spor eitimiyle ilgili bu spor daln sevmenizi ve bundan sonra da sizlerden çok iyi sporcular çkacan ümit ediyor, hepinizi sevgi ve saygyla selamlyorum” ifadelerini kulland.  

Mersin Kent Konseyi Bakan Yasmina Lokmanolu da, “Bizim amacmz sizlere birer spor daln tantarak,  bildiiniz bir spor bulup sizin devamllk ve örenmenize katk salamak. Bugün bunun için buradayz ve ben sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum” eklinde konutu.  


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık