solyanreklam
sagreklam

Çocuklar Afetler Hakkında Bilgilendiriliyor

Çocuklar Afetler Hakkında Bilgilendiriliyor

Çocuklar Afetler Hakkında Bilgilendiriliyor
  • 01 Mayıs 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklara “Afet ve Çocuk Ajandas” datlyor. Büyükehir Belediyesi sayesinde çocuklarn afetler ve afetlerden korunma konusunda bilgilenebilecekleri, önemli notlar tutabilecekleri birer ajandalar oluyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi, çocuklar afetler konusunda bilinçlendirmek amacyla özel olarak hazrlad ve 10 bin adet basmn yaptrd ajandann Mersin merkez ve krsaldaki okullara datmn gerçekletiriyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan özel olarak hazrlanan ve örencilere datlan ‘Afet ve Çocuk Ajandas’nda, çocuklar afet ve afetlerden korunma yollar konusunda bilinçlendirmeye yönelik geni ve önemli bilgiler yer alyor. 

Çocuklara ders kitab niteliinde ajanda

Büyükehir Belediyesi tarafndan hazrlanarak bastrlan ‘Afet ve Çocuk Ajandas’ bir taraftan ajanda özellii tarken bir taraftan da doal afetler ile ilgili önemli bilgi ve mesajlar içeriyor. Yapran bir sayfasnda not yazma bölümü, dier tarafnda ise eitici ve öretici bilgilerin yer ald ajanda; gerek içerdii bilgiler ve gerekse çizgisel tasarmlar ile adeta bir ders kitab niteliinde. 

lkokul ve ortaokul örencileri seviyesinde özel tasarml renkli olarak hazrlanan ajanda içerisinde acil telefon numaralar, takvim, deprem annda güvende kalmak için neler yaplmas gerektii, afet ve türleri, doa olaylar, afet öncesi hazrlk, aile afet acil durum plan, depremin ne olduu, bir deprem annda güvende kalmak için neler yaplmas gerektii, deprem güvenlii, heyelan ve sel annda yaplmas gerekenler, iyi bir yangn kaç plannn yapl olmas gerektii gibi bilgiler yer alyor.

nsanlara zarar veren, can ve mal kayplarna yol açan afetlerin ksa zamanda meydana gelen ve insanlar tarafndan engellenemeyen olaylar olduunun anlatld ajanda da ayn zamanda, küçük tedbirlerin can kurtarc özelikleri ve afetlerin basit tedbirlerle nasl felakete neden olmalarnn önlenebilecei aktarlyor.

Türkiye’nin jeolojik, topografik ve meteorolojik koullarn olumsuzluu nedeniyle sk sk deprem, heyelan, ç, sel, don, kaya dümesi gibi büyük afetlerle kar karya kalabildiinin bilgilerinin yer ald ajanda,  ülkemizde yaanan afetler dolaysyla çocuklarda afet bilinci eitimini yaygnlatrmak amacyla bastrld.

Ajanda ile çocukalrn afetlere kar bilinçli davranmalar hedeflenirken, ölüm, yaralanma ve maddi kayplar en aza indirmenin mümkün olduu da aktarlyor. Ajanda da ayrca bir afet annda ilk yaplmas gereken eyin panie kaplmamak olduu anlatlrken, tela yapmann yanll vurgulanyor. Evde, okulda, çarda, bir alveri merkezinde, sokakta, metroda, araç içerisinde, deprem annda neler yaplmas gerektii anlatlrken bu bilgiler sayesinde çocuklarn olas bir afet annda uygulayarak hem kendilerini hem de çevrelerini nasl koruyabilecekleri belirtiliyor.

Gülnar Kuskan Ortaokulu Rehberlik Öretmeni Servet ahin de ajandan çocuklara datlmasnn gayet olumlu bir çalma olduunu ifade ederek, “Afet ve Çocuk Ajandas’nn örencilerimizde trafik kazalar, deprem, sel, yangn hakknda önemli farkndalk yaratacan düünüyorum. Bu konuyla ilgili zaten okulumuzda rehber öretmen olarak bilgiler vermitik. Ancak böyle bir el kitabnn hazrlanmas, onlarn trafik kazalar, sel, deprem, yangn, travma sonrasndaki yaadklar stres bozukluklarn nasl önleyeceklerini, hayatlarn nasl daha normale çevirecekleri konusunda bilgilenmeleri açsndan gayet olumlu bir çalma olduunu düünüyorum. Bunun aslnda önleyici bir rehberlik çalmas olduu, Türkiye bir deprem bölgesinde yer ald  için  bunlar önleyici bir çalma olarak farkndalk yaratmak açsndan gayet olumlu bir çalma olduunu düünüyorum. Emei geçenlere teekkür ederiz” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık