ÇOCUK SOKAĞI’NDA 'DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ'

Esenlerli çocuklar, Beyoğlu ve Bağcılar ilçelerinden gelen 200 çocukla birlikte Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı’nda 'Dünya Çocuk Günü'nü kutladı. ...

ÇOCUK SOKAĞI’NDA 'DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ'
  • 02 Ekim 2018, Salı 12:39

Esenler Belediyesi Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evleri ile İBB Çocuk Meclisi'nin birlikte düzenlediği etkinlikte, Esenlerli çocuklar, Beyoğlu ve Bağcılar ilçelerinden gelen 200 arkadaşıyla bir araya geldi. Her yıl Ekim Ayı’nın ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü’nde, Türkiye'nin ilk Çocuk Sokağı'nda ve bu sokakta bulunan Esma Biltaci Anne Çocuk Kampüsü'nde düzenlenen etkinliklerde keyifli anlar yaşadılar.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Çocuk Sokağı’nda yapılan etkinlikte, bir araya gelen çocuklar, seksekten mendil kapmacaya kadar geleneksel çocuk oyunlarıyla gönüllerince eğlendiler. Satranç müsabakalarıyla hem eğlendiler hem de beyin jimnastiği yaptılar. Çocuklar, Dünya Çocuk Günü'nü şarkılar söyleyerek ve dans ederek kutladılar.

İBB Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan tişört, şapka ve kalem setleri de bu özel günde çocuklara hediye edildi.