solyanreklam
sagreklam

Çini Sergisi

Çini Sergisi

Çini Sergisi
  • 14 Ağustos 2014, Perşembe 0:00

Türk Çini- Minyatür Sanatçısı Zehra Hacidakis, sanat hayatının 30.yılını Mudanya’da düzenlediği sergi ile kutladı. Sergi hafta sonu ziyarete açık olacak.

Türk – Çini Minyatür Sanatçısı Zehra Hacidakis, sanat hayatının 30. Yılında Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sergi düzenledi. Mudanya Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen sergiye Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, CHP İlçe Başkanı Selahattin Avcı’nın yanı sıra belediye meclis üyeleri, siyasiler ve vatandaşlar katılım sağladı. Kütahya’da tanıştığı çini sanatını 30 yıldır sürdüren Hacidakis, Mudanya’nın yanı sıra yurt dışında ve yurt içinde de çeşitli sergiler düzenliyor.  30’ya yakın eserin görücüye çıktığı sergiye katılanlara teşekkür eden çini sanatçısı Zehra Hacidakis, insanlar tarafından bu tarihi sanatın unutulmamasını diledi. Talep olduğu takdirde özel olarak ürün yatıklarını da dile getiren Hacidakis, serginin hafta sonları 18.00 – 20:00 saatleri arasında açık olacağını söyledi.
“BELEDİYE OLARAK DESTEÇİSİYİZ”
İlçede açılan çini serginin önemine dikkati çeken Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, “Mudanya Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya çalışıyoruz. Bu sanatın yaşaması ve ilçemizde artması için üzerimize düşen görev ve sorumlukları yerine getireceğiz” dedi. 15.yy’dan günümüze kadar gelen bu sanatın yaşatılması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, “Bu gayretli çalışmalarından dolayı sanatçımızı tebrik ediyorum. İleride öğrencilerin yetişmesi ve Mudanya’da da bu sanatın ilerlemesini diliyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık