solyanreklam
sagreklam

CAN DOSTLARIN SICAK YUVASI MUDANYA

CAN DOSTLARIN SICAK YUVASI MUDANYA

CAN DOSTLARIN SICAK YUVASI MUDANYA
  • 11 Aralık 2017, Pazartesi 0:00

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi,  tüm canlıların yaşama hakkına saygı ilkesinden hareketle, sokakta yaşayan can dostları da unutmadı. Sahipsiz kedilerin sağlıklı ve korunaklı bir şekilde yaşamaları adına yaptırılan kedi evleri, bu kış da Mudanya’nın belirli noktalarına yerleştirildi. Mudanya’da her canlının yaşam alanı bulduğunu belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da sevgi paylaştıkça çoğalır” dedi.

Mudanyalıların huzur ve mutluluğu adına sosyal belediyecilik ilkesinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını da unutmuyor. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi,  tüm canlıların yaşama hakkına saygı ilkesinden hareketle, Mudanya’da yaşayan her canlıya kucak açıyor. Dondurucu soğuklarda aç kalan sokak hayvanlarını unutmayan Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi, kısırlaştırma, bakım, ameliyat hizmetlerinin yanı sıra, can dostların mama ve barınma ihtiyaçlarını gideriyor. Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi tarafından 2017 yılının ilk 9 ayında 529 ameliyat gerçekleştirilirken, bugüne kadar 205 muayene yapıldı. İlçe merkezi ve kırsalda 34 kedi evi yerleştirilirken, 4’ü otomatik olmak üzere 9 besleme odağı oluşturuldu. 5 kişiden oluşan Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi tarafından can dostlara yıllık 300 çuval, 450 kilogram mama dağıtımı yapıldı. Sahipsiz kedilerin sağlıklı ve korunaklı bir şekilde yaşamaları adına yaptırılan kedi evleri, bu kış da Mudanya’nın belirli noktalarına yerleştirildi.
SEVGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR
Mudanya’da her canlının yaşam alanı bulduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dondurucu soğuklarda aç kalan sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini söyledi. Türkyılmaz, “Bizde herkese yetecek kadar sevgi var. Çünkü biz biliyoruz ki sevgi paylaştıkça çoğalır. Bir çiçeği, bir kediyi, köpeği sevmek, insani bir değerdir. Mudanyalıların daha mutlu ve huzurlu bir ilçede yaşaması için gerçekleştirdiğimiz projelerin yanı sıra, sokak hayvanlarının da hakları olduğu bilinciyle çalışıyoruz. Sokak hayvanlarımızın daha sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarımız bundan sonra da büyük bir titizlikle sürecek” diye konuştu.
Mudanya Belediyesi Veterinerlik İşleri Birimi Sorumlusu Veteriner Hekim Şükriye Çelikkollu, ilçedeki sahipsiz, terkedilmiş ve sokakta bir şekilde yaralanmış sağlıksız hayvanların tedavilerini yaptıklarını, bunun yanı sıra can dostların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi. Çelikkollu, “Belediyemiz marangoz servisinde yaptırdığımız kedi evlerimizi ihtiyaç duyulan noktalara yerleştiriyoruz

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık