solyanreklam
sagreklam

Camilerde Kandil Simidi İkram Edildi

Camilerde Kandil Simidi İkram Edildi

Camilerde Kandil Simidi İkram Edildi
  • 30 Kasım 2017, Perşembe 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyay ereflendirdii gece olan Mevlid Kandili münasebetiyle Mersin genelindeki camilerde akam namaz sonras kandil simidi datt.

Akam namaz çknda Hz. Mikdat Camii, Ulu Camii, Hz. Eyüp Camii, Hz. Hamza Camii, Aye Arslan Camii, 3 Ocak Zafer Camii ve Hulusi Efendi Camii olmak üzere Mersin genelindeki 7 camide toplam 40 bin kandil simidi vatandalara ikram edildi.

Müslümanlar için önen arz eden dini günlerde vatandalara ikramda bulunmay gelenek haline getiren Büyükehir Belediyesi, Mersin Büyükehir Belediyesi Ekmek Fabrikas’nda ürettii kandil simitlerini, Mevlid Kandili münasebetiyle, Yeniehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde bulunan camilerde akam namaz çk vatandalara datt.

Vatandalarn Mevlid Kandili’ni resmi sosyal medya hesabndan paylat bir mesaj ile kutlayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ise, “Bugün rahmet elçisi, iki cihan günei, ahlak ve iman kalesi Efendimiz Hz. Muhammed’in yeryüzüne geliini hep birlikte idrak ediyoruz. Ne mutlu bizlere ki, O’nun izindeyiz, O’nun peindeyiz ve O’nunla fani hayatn engellerini ayoruz. Hemehrilerim ve Türk slam Aleminin Mevlid Kandili’ni yürekten tebrik ediyor, Cenab- Allah’tan salk, afiyet ve baar diliyorum” dedi.

Vatandalar, her kandil gecesi simit datarak kandillerini tebrik eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkür ederek, günümüzde dini bir gelenein yaatlmas adna yaplan uygulamay memnuniyetle karlad.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık