solyanreklam
sagreklam

ÇAĞRIŞAN, GÖYNÜKLÜ VE BADEMLİ’Yİ CHP GRUBUNUN ÖNERGESİ RAHATLATTI

ÇAĞRIŞAN, GÖYNÜKLÜ VE BADEMLİ’Yİ CHP GRUBUNUN ÖNERGESİ RAHATLATTI

ÇAĞRIŞAN, GÖYNÜKLÜ VE BADEMLİ’Yİ  CHP GRUBUNUN ÖNERGESİ RAHATLATTI
  • 06 Mayıs 2016, Cuma 0:00

Bursa 2’inci İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilen 1/1000 ölçekli Göynüklü Çağrışan Bademli Revizyon İmar Planlarını yapma yetkisi, CHP grubunun önergesiyle “Yapılacak her türlü değişikliğin Mudanya Belediyesi’nin bilgisi ve onayı dahilinde olması şartıyla” Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci oturumu CHP’den 14, AKP’den 6, MHP’den 3 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında 28 gündem maddesinin karara bağlandığı meclis toplantısında, 4 adet gündem dışı önerge görüşüldü.
"TERTEMİZ BİR BELEDİYE YARATTIK"
Meclis toplantısı öncesinde konuşan ve soruları cevaplayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, satışını gerçekleştirdikleri iki adet taşınmazın değerinin üstünde satıldığını belirterek, isteyenlerin araştırabileceğini söyledi. Adı hırsızlıkla anılan bir belediyeyi, temiz, dürüst ve ahlaklı bir yönetime kavuşturduklarına vurgu yapan Türkyılmaz, “Harami ve hırsızlarla ilgili yargı süreci devam ediyor. Bugüne kadar hiç isim vermedik. Yargı sürecini bekliyoruz. Zaten kamuoyu bu isimleri biliyor, yargı süreci sonunda herkes tarafından öğrenilecek” dedi. Gizlisi saklısı olmayan nadir belediyelerden biri olduklarının altını çizen Türkyılmaz, “Bununla da gurur duyuyoruz. Tarihinde ilk kez Mudanya Belediyesi’ne Sayıştay müfettişleri geldi. Biz bu denetimlerden tertemiz çıktık. Bu anlayışımızda böyle devam edecek” dedi. Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını korumaya sonuna kadar devam edeceklerini söyleyen Türkyılmaz, “Mudanyalı hemşehrilerim merak etmesinler, endişe etmesinler emanetleri emin ellerdedir” dedi.
TRABZON’DAN YENİ KARDEŞ BELEDİYE
İlçede görev yapan mahalle muhtarlarına yönelik eğitim seminerleri verilmesi ve Muharip Gaziler Derneği Mudanya Şubesi’nden 25 kişilik gazi grubunun K.K.T.C.’de bulunan şehitlikleri ziyaret etmeleri ile ilgili talepleri onaylanırken, Trabzon Düzköy Belediyesiyle kardeş belediye olunması oy birliği ile kabul edildi. Hal Bölgesi’nde bulunan işyerlerine tek tip standart gölgelik yapılması da mecliste oy birliği ile kabul edildi.
PLANLAR BÜYÜKŞEHİR’E GÖNDERİLECEK
Çağrışan ve Göynüklü Mahallelerini içerisine alan 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planlarının mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubunun yapmış olduğu yoğun çalışmalar neticesinde meclise sunduğu önergeyle , “Hukuksal ve teknik eksiklikler ile vatandaşların mağduriyetinin en kısa zamanda giderilmesi amacıyla 1/1000 ölçekli Göynüklü Çağrışan İmar Revizyon Planlarını yapma yetkisi, mahkeme kararlarında belirtilen iptal gerekçelerinin ortadan kaldırılması ve planlarda yapılacak her türlü değişikliğin Mudanya Belediyesi’nin bilgisi ve onayı dahilinde olması şartıyla” Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık