B�Y�K�EH�R, ARA� F�LOSUNU G��LEND�R�YOR

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) ile GAP Bölge Kalkınma Ä°daresi Başkanlığının işbirliğinde hayata geçirilen “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sosyal Ä°stikrarın Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında Japonya hükümeti tarafından hibe edilen 5 itfaiye ve 4 çöp toplama aracı, Ä°tfaiye Daire Başkanlığı Şehreküstü yerleşkesinde düzenlenen törenle, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. ŞAHÄ°N: MUHTAÇ Ä°NSANLARIN ELÄ°NDEN MENFAATSÄ°Z TUTUYORUZ Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, BM ve Japonya'ya duyarlılıkları ve yardımlarından dolayı teşekkür etti. Türk halkının, her zaman mazlumların yanında olduğunu vurgulayan Şahin, "Dost zor zamanda belli olur. Japon halkının ne kadar dost olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Bizler yardıma muhtaç insanların elinde

• 30 Temmuz 2018, Pazartesi 22:12

B�Y�K�EH�R, ARA� F�LOSUNU G��LEND�R�YOR

Gaziantep Büyük�ehir Belediyesi �tfaiye Daire Ba�kanl���na 5 itfaiye arac�yla Çevre Koruma ve Kontrol Daire Ba�kanl���na 4 çöp toplama arac� hibe edildi. Böylelikle araç filosunu güçlendiren Büyük�ehir, vatanda�lara daha kaliteli hizmet sunacak.

Birle�mi� Milletler (BM) Kalk�nma Program� (UNDP) ile GAP Bölge Kalk�nma �daresi Ba�kanl���n�n i�birli�inde hayata geçirilen “Güneydo�u Anadolu Bölgesinde Sosyal �stikrar�n Güçlendirilmesi Projesi” kapsam�nda Japonya hükümeti taraf�ndan hibe edilen 5 itfaiye ve 4 çöp toplama arac�, �tfaiye Daire Ba�kanl��� �ehreküstü yerle�kesinde düzenlenen törenle, Gaziantep Büyük�ehir Belediyesine teslim edildi.

�AH�N: MUHTAÇ �NSANLARIN EL�NDEN MENFAATS�Z TUTUYORUZ

Törende konu�an Büyük�ehir Belediye Ba�kan� Fatma �ahin, BM ve Japonya'ya duyarl�l�klar� ve yard�mlar�ndan dolay� te�ekkür etti.

Türk halk�n�n, her zaman mazlumlar�n yan�nda oldu�unu vurgulayan �ahin, "Dost zor zamanda belli olur. Japon halk�n�n ne kadar dost oldu�unu �imdi daha iyi anl�yoruz. Bizler yard�ma muhtaç insanlar�n elinden menfaatsiz tutuyoruz. Bu süreçte bize yard�m edenlere çok te�ekkür ederim" dedi.

SOLLORANO: GAZ�ANTEPL�LER�N ÇIKAR BEKLEMEDEN, MÜLTEC�LERE EV SAH�PL��� YAPMASI ÇOK ETK�LEY�C�

BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi �rena Vojackova Sollorano, Gaziantep'in Türkiye'deki Suriyelilere yapt��� ev sahipli�iyle ilgili olarak, "Gaziantep, Türkiye'de en fazla Suriyeli mülteciye ev sahipli�i yapan illerden biridir. Halk�n, hiçbir ç�kar beklemeden, mültecilere ev sahipli�i yapmas� çok etkileyici. BM olarak, Türkiye'ye yard�m konusunda gerekli destekleri vermeye devam edece�iz” diye konu�tu.

Japon halk�n�, proje kapsam�nda hibe etti�i araçlardan dolay� kutlayan Sollorano, �öyle konu�tu: "Böylesi bir etkinli�in parças� olmak bizim için gurur verici. Bu �ehre ne zaman gelsem etkileniyorum. Çünkü böylesine fazla insana ev sahipli�i yap�p ve bu insanlar� yük olarak görmeyip onlara hizmet verme anlay���yla çal��an bir �ehir, beni her zaman için çok etkilemi�tir. Bunu yaparken gönülleri hep aç�k ve yüzünde gülümseme ile bunu yapan bir halk görüyoruz burada. Zaten bunun da göstergesi, buraya gelmi� olan mültecilerin kendilerini evinde gibi hissetmesi ve ayn� �ekilde bu �ehre katk� yapmalar�."

M�YAJ�MA: GAZ�ANTEP'E MUHTE�EM B�R TAR�H VAR

Japonya'n�n Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima da "Türkiye'ye atanmam�n üzerinden 10 ay geçti. Türk halk�, çok nazik ve s�cakkanl�d�r, ben burada çok mutluyum. Türkiye ile Japonya'n�n, iki devlet tek yürek gibi oldu�unu hissediyorum. Bu Gaziantep'e üçüncü geli�im ve burada muhte�em bir tarih var. Baklava ve kebap gibi lezzetli yemeklere sahip. Türkiye, Suriye'den kaçan insanlara her zaman kap�lar�n� açt�, bu büyük ve onurlu bir davran��t�r” dedi.

Türkiye ile Japonya'n�n dost oldu�una dikkat çeken Miyajima, �unlar� aktard�: "Türkiye, Suriye krizinin ba��ndan bu yana Suriyeli mültecilere kap�s�n� açt�, onlar� kabul etmekte ve ayn� zamanda dünyada en fazla mülteciye ev sahipli�i yapan ülke konumundad�r. Ben bu ba�lamda, Türkiye Cumhuriyeti'ni, bitmek tükenmek bilmeyen cömertli�i ve kapsaml� deste�inden ötürü tebrik ediyor, kutluyorum. Suriye krizinin sekizinci y�l�nday�z ve art�k bu krizde, mültecilere ev sahipli�i yapan toplumlar� desteklemek çok daha büyük bir önem kazanmaya ba�lad�. Esas�nda bu itfaiye araçlar�, bizim vermi� oldu�umuz deste�in sadece küçük bir parças�n� olu�turuyor. Yine de bu �ehre büyük katk� sa�layaca��n� dü�ünüyorum. Japonya halk�, her zaman sizinle birlikte olacak. Gaziantep'in büyük bir hayran�y�m."

Konu�malar�n ard�ndan Gaziantep Büyük�ehir Belediyesi �tfaiye Daire Ba�kanl���na 5 itfaiye arac�yla Çevre Koruma ve Kontrol Daire Ba�kanl���na 4 çöp toplama arac�n�n teslim kurdelesi kesildi.

Bu Haber 2018-07-28 14:19:02 Tarihinde Eklenmi�tir.