solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR’İN BILLBOARD KARARINA YARGI ENGELİ

BÜYÜKŞEHİR’İN BILLBOARD KARARINA YARGI ENGELİ

BÜYÜKŞEHİR’İN BILLBOARD KARARINA YARGI ENGELİ
  • 01 Şubat 2017, Çarşamba 0:00


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ilçe sınırları dahilinde ana arterlerde bulunan tanıtım panolarının (billboard) kaldırılmasına Mudanya Belediyesi itiraz etti. İtirazı değerlendiren Bursa 1. İdare Mahkemesi konu ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mudanya Belediyesi ilçe sınırları dahilinde ana arterlerde bulunan ilan, reklam ve tanıtım amaçlı olarak kullandığı panoların kaldırılacağına ilişkin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın aldığı kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle konuyu yargıya taşıdı. Mudanya Belediyesi’nin talebini görüşen Bursa 1. İdare Mahkemesi, verilen ara kararın cevabı ve davalı idarenin savunması alınıp yeniden bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin panoların kaldırılmasına ilişkin olması ve uygulanması halinde etkisi tükenecek idari işlemlerden olması gerekçesiyle “Yürütmenin Durdurulması İstemini” oy birliği ile kabul etti.
“MUDANYA’YA ZARAR VERİYORLAR”
Söz konusu karara itiraz yolunun açık olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizler Mudanya’mız için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Doğal olarak bu hizmetlerimizi halkımız ile paylaşıyoruz. Ancak birileri bizleri engellemek adına uğraşması, hatta bu hizmetlerin görsel panolarına bile tahammül edememelerini Mudanyalı hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum" dedi. Siyaseten bu davranışlarda bulunanların Mudanya’ya fayda değil, zarar verdiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, Mudanya halkına verdikleri hizmetlerin engellenemeyeceğini de ifade etti.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık