solyanreklam
sagreklam

Büyükşehirden yeni bir yaşam merkezi daha

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getirdiği, içerisinde sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerinin yapıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla hizmete açıldı.

Büyükşehirden yeni bir yaşam merkezi daha
  • 10 Mayıs 2018, Perşembe 0:00


Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getirdiği, içerisinde sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerinin yapıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla hizmete açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin İstiklal Caddesi'ndeki eski vali konağının bulunduğu alanda tamamladığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi hizmete açıldı. Tesisin açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılış konuşmasında eski vali konağı olarak kullanılan alanın şehrin tam ortasında bir yer olduğunu anlatarak, alanın bu şekilde bugünlere geldiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli Belediye Başkanlığı döneminde bölgeye talip olunduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, gerekli kararların alınmasının ardından alanın Denizli Büyükşehir Belediyesine geçtiğini kaydetti.

"Sosyal, yaşam ve kültür merkezi hayal ettik"

Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Burada değişik fonksiyonların olduğu sosyal, yaşam ve kültür merkezi hayal ettik. Biz istedik ki insanlarımız burada buluşsun, geleneksel el sanatları, halk dansları ve pilates kurslarımıza katılma imkanına sahip olsunlar. Bu binada kafeteryamız var, internet ve okuma köşelerimiz var. Burada apartmanların arasında nefes alınan bir ortam ortaya çıktı. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin bu tesis için fikir ve ilk adımı atma anlamında çok büyük emeği var. Biz de sonrasında icramızı yaptık ve tamamladık. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun." Denizli Valisi Hasan Karahan da devlet olarak her zaman işin fedakarlık tarafında olduklarını belirterek, bu gibi sosyal mekanların artması gerektiğini, özellikle yaşlıların nefes alabilecekleri, ulaşımı kolay ve nezih mekanlara kavuşmalarının önemine değindi.
"Denizli için karar verdiniz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2004 yılında Denizlililerin bir karar verdiğini, bu kararın da kendi menfaatlerine olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Bir karar verdiniz, Denizli için karara verdiniz, çocuklarınız için karar verdiniz, kendi geleceğiniz için karara verdiniz, Denizli'nin menfaatine karar veridiniz. 'Bizim oğlan başkan olsun, milletvekili olsun' diye değil, Denizli için karar verdiniz. Denizli için karar verdiniz ve bunların hepsini siz yaptınız. Sizin başarınız. Onun için siyaset ortamının biraz ısındığı bugünlerde bırakın her şeyi bir kenara kendiniz için karar verin, çocuklarınız için karar verin, Denizli için karar verin, kendi menfaatinize karar verin, başka hiçbir şeye değil. Düşünün şöyle ve kendi menfaatinize karar verin. Vatan için karar verin, millet için karar verin, bayrak için karara verin, devlet için karar verin. Geri kalan her şey teferruattır, lafügüzaftır, boş laftır. 2004 yılında Denizli'nin verdiği o karar Denizli'yi bu hale getirmiştir sonrası yol haritası da öyle."

Hizmet destanları devam edecek

Denizli'nin hizmet destanlarına devam edeceğini vurgulayan Bakan Zeybekci, "Denizli'nin tamamı, en uzak mahalleye kadar merkezdeki imkanlarla aynı standartlarda olacak. Bunun kararını da siz vereceksiniz. Önünüze gelecek. Ne muhteşem şey şu demokrasi. Halkın kendi kendini yönetmesi demek, bu işte. Halkın kendi kararını vermesi demek bu. Onun için ben verdiğiniz bu kararlardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de durmak yok hizmete devam. Bu aziz millete hizmetkar olmaya devam inşallah" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi

Konuşmaların ardından Bakan Zeybekci, Başkan Zolan ve beraberindekiler tesisin açılış kurdelesini keserek, bir süre merkezi inceledi. 4 bin 221 metrekare alana kurulan tesiste kafeterya, 1'i pilates salonu olmak üzere toplam 2 adet spor salonu yer alıyor. El beceri kurslarının yapıldığı ve sergileneceği 4 adet atölye de merkezde bulunuyor. Ücretsiz olarak verilen kültür, sanat ve spor kursları ile atölye çalışmalarının yer aldığı tesise pilates, zumba gibi spor kursları verilmesinin yanı sıra, tel kırma, hat gibi geleneksel el sanatları ve resim kursları ayrıca halk oyunları kursları da veriliyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık