solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'den öğrencilere itfaiye eğitimi

Büyükşehir'den öğrencilere itfaiye eğitimi

Büyükşehir'den öğrencilere itfaiye eğitimi
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 17:35

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her yıl 25 Eylül " 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Gazi Ortaokulu öğrencilerine itfaiyenin görevleri, nelere müdahalede bulunduğu, yangın söndürmede kullanılan kılık kıyafet, araç, malzeme ile yangın çeşitleri hakkında, teorik ve pratik eğitim verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla öğrencilere teorik ve pratik eğitimler veriyor. Teorik bilgilerle başlayan eğitim programında itfaiye ekipleri, ilk olarak Yenişehir ilçesi Gazi Ortaokulu’nda 200 öğrenciye yangın nedir, nasıl ortaya çıkar, söndürmede kullanılan araçlar, itfaiyenin görevleri ve yangın çeşitleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin yangın durumunda ne yapmaları gerektiğini anlatan ekipler, ayrıca öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Genel bilgilerin ardından itfaiyenin görevlerinin neler olduğu, itfaiyenin sadece yangınlara değil doğal afetlere, boğulma vakalarına, herhangi bir mekânda mahsur kalan vatandaş ve hayvanları mahsur kaldıkları yerde kurtarma amaçlı müdahalede bulunduğu aktarıldı. 

Eğitim, Gazi Ortaokulu öğrencilerine yönelik yapılan yangın söndürme tatbikatı ile sona erdi. Tava üzerinde oluşturulan yangın tam teçhizatlı itfaiye kılık ve kıyafeti giyen personel tarafından yangın tüpü ile söndürüldü. Eğitimin bu bölümünde öğrenci ile öğretmenlerde yangına müdahalede bulundu ve söndürme işleminin ne şekilde yapıldığını pratik yaparak öğrenme fırsatı yakaladı. Tatbikatta ayrıca öğrencilere okul içinde bulunan yangın tüpleri hakkında bilgi de verildi.

İtfaiye eğitimleri devam edecek

İlk teorik ve pratik yangın eğitimini Gazi Ortaokulu’nda gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kent merkezi ile ilçelerde belirlenen okulları ziyaret ederek eğitimlerine devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık