solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir?den Kayıp Köpek Operasyonu

Büyükşehir?den Kayıp Köpek Operasyonu

Büyükşehir?den Kayıp Köpek Operasyonu
  • 19 Ocak 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tfaiye Dairesi Bakanl’na bal ekipler, vatandalardan gelen kayp köpek ihbarnn üzerine balatt arama kurtarma çalmalarnda dördüncü günü geride brakt.

Akdeniz ilçesine bal Gündodu Mahallesi’nde bulunan Çavulu Deresi’ne köpek dütüü ihbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri,  gece gündüz demeden sürdürdükleri arama kurtarma çalmalarna hz kesmeden devam ediyor. AKUT ve itfaiye ekiplerinin ortaklaa yürüttüü arama kurtarma çalmalarnda Mersin Büyükehir Belediyesi Veterinerlik Dairesi Bakanl’na bal ekipler de köpein bulunmas halinde annda müdahale edebilmek amacyla bölgede hazr bulunuyor. 

Hayvanseverlerden ekiplere tam destek

Kanallarda biriken metan gazna ramen hayatlarn hiçe sayarak kilometrelerce ilerleyen itfaiye ve AKUT ekiplerine hayvan severlerden tam destek gelirken, ekiplerin günlerdir umudunu kaybetmeden yürüttüü çalmalar mahalle sakinlerinden de takdir toplad.

Çalmalarn devam ettii bölgede ekiplere destek veren hayvansever Zübeyde Kvanç, ekiplerin tam donanml bir ekilde çalmalar sürdürdüünü ifade ederken, duyarllklarndan dolay itfaiye ve AKUT ekiplerine teekkür etti. Kvanç, “Ekiplerimiz köpein ilk göründüü yerden buraya kadar arama çalmalarn sürdürdüler. Ara ara köpein görünmesi ve kaçmas nedeniyle çalmalar uzuyor ayrca su seviyesinin yüksek olmas ve aada youn bir gaz olmas da tehlike arz ediyor. Ancak gerek itfaiye, gerekse AKUT ekiplerimiz umudunu kaybetmeyerek çalmalarna devam ediyorlar. Biz de burada onlara destek vermeye devam ediyoruz” dedi.

“Ekiplerimiz canlarn hiçe sayarak çalmaya devam ediyorlar”

Geç saatlere kadar süren arama çalmalar sonunda vatandalar bilgilendiren AKUT Mersin ekip lideri Doan Göktekin çalmalara ara vermeden devam ettiklerini dile getirdi. Göktekin, “Pazartesi gününden bu yana itfaiye ekipleri ile beraber köpein kayboldu söylenen yere giri yaparak, kanalda balçk var ve nefes almak zorlayor. Buna ramen umudumuzu kaybetmeden çalmalara devam ediyoruz. Ekiplerimiz canlarn hiç sayarak çalmalar sürdürüyorlar. Bilinmesi gerekiyor ki hayvanlar skk bulunduklar durumdan kurtarlr. Kaçan bir hayvan için arama kurtarma çalmalar yaplmaz. Ancak biz itfaiye ekipleri ile beraber vatandalarmzn istekleri üzerine çalmalarmza ara vermeden devam ediyoruz” eklinde konutu.

Üzeri kapatlmayan kanal tehlike saçyor

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan slah çalmalar tamamlanan ve yetkili kurumlara teslim edilen kanaln bir an evvel kapatlmas gerektiini ifade eden mahalle sakinleri, kanaln sadece sokak hayvanlar için deil vatandalar için de tehlike arz ettiine dikkat çekti. stenmeyen durumlarn ve ac kayplarn yaanmamas adna yetkilileri bir an evvel göreve çaran mahalle sakinleri, Büyükehir Belediyesi tarafndan balatlan çalmalarn ksa sürede tamamlandn ancak dier kurumlar tarafndan üzeri kapatlmas gereken kanaln uzun süredir üzeri açk halde beklediini ifade etti.

Peki Çavulu Deresi’nin kanallar neden açld?

37 yl önce DS’den onay alnmadan üstü kapatlan Çavulu Deresi’nin yllar sonra tam olduu tortular ve 2 metrenin üstüne çkan ebonit tabakadan dolay mevcut kanaln ancak 4’te 1’i kullanlr vaziyetteydi. Oluan tabakalar sonucunda yeterli çalmayan dere, taknlara yol açyordu. 2006 ylnda 27 say nolu ve 2010 ylnda da 5 say nolu Babakanlk Genelgeleri dorultusunda Mersin Büyükehir Belediyesi harekete geçti.

18 Eylül 2017 tarih ve 631207 sayl Devlet Su leri 6. Bölge Müdürlüü’nün yazlaryla Mersin merkez ve ilçe dereleri takn kontrolü eylem plan dorultusunda üstü açlan ve kanal içerisinde bulunan tortularn temizliine balanan Çavulu Deresi’nin temizlii bitirildikten sonra yasa gerei DS’ye teslim edildi.  

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık