BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR ŞAHESER DAHA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehrin vitrini konumundaki şehir girişlerinde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında Havaalanı Kavşağına iki önemli tescilli ürünün anıtını dikti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR ŞAHESER DAHA
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Patent Enstitüsü tarafından Kahramanmaraş’a ait olduğu tescillenen Maraş Burma Bileziği ve Maraş Ceviz Oyma Çeyiz Sandığı’nın anıtı dikildi.

Maraş Ceviz Oyma Çeyiz Sandığı ile Kahramanmaraş’ta Ceviz Oymacılığı mesleği ne dikkat çekilirken, sandık içerisine doldurulan altın lira ve üzerindeki Maraş Burma Bileziği Kahramanmaraş’ın Kuyumculuk sektöründe de var olduğunu gösteriyor.

Şehrin değerleri konusunda ciddi bir çalışma yaparak Türk Patent Enstitüsü’ne müracaat ederek tescillerini alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda şehrin muhtelif yerlerine yerleştirdiği anıtlarla da bu değerleri yaşatmaya çalışıyor.

Havaalanı Kavşağı’na dikilen anıt 3,30 metre eninde ve 3,50 metre uzunluğunda yer alırken, aynı zamanda anıtın etrafına altın lira serpiştirilmiş şekilde dizayn edildi.