solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir'den 2 Bin Metrede Operasyon

Büyükşehir'den 2 Bin Metrede Operasyon

Büyükşehir'den 2 Bin Metrede Operasyon
  • 17 Kasım 2017, Cuma 0:00

Karakap’da can pazar

Mersin’in en yüksek kesimlerinden rakm 2 bin metrenin üzerinde bulunan Tenzit Yaylas Karakap Mevkii’nde kamp yapmak isteyen vatandalarn kamp sevdas pahalya patlyordu. Hafta sonunda kamp için evlerinden ayrlan Onur Dalklç, Gurur Civan Dalklç ve Mustafa Çuhadar, en son akam saat 18:00’da aileleri ile görüerek kar ya baladn anlatt. Daha sonra telefon sinyali kesilen ve bir daha haber alnamayan akrabalarn aramaya çkan Bülent Özer ile Hamza Çuhadar’dan da haber alnamaynca durum Jandarmaya haber verildi.

 

Bölgeyi bilen ekipler alarma geçirildi

Kaybolan kampçlardan ve yardma giden yaknlarndan haber alamad için endieye kaplan Hasan Tanrverdi’nin Mersin Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Dairesi Bakanl’na bal Tarsus-Çamlyayla Koordinasyon ube Müdürlüü’ne bavurarak yardm istemesi üzerine ekipler alarm durumuna geçirildi.

Muhtarlk leri Dairesi Bakanl’nn koordinesinde olay yerine giden yolu açmak ve kaybolan kampçlar kurtarmak için yola koyulan 1 Greyder, 2 pikap ve 7 personel, yükseklii 60 santimetre ile yer yer 1 metreyi aan karl yollar aarak ksa sürede kampç gençlere ve onlar aramaya çkan yaknlarna ulat. Karla kapl bir snakta kendilerine ulaacak yardm bekleyen kampçlar, Büyükehir Belediyesi ekipleri ve yardmc olan kurulular sayesinde mahsur kaldklar yerden kurtarlarak salkl ekilde evlerine ulatrld.

 

Kampçlardan teekkür ziyareti

Büyükehir Belediyesi sayesinde yaknlarna ulatklarn ve özverili çalmalarndan dolay teekkür ziyaretinde bulunduklarn aktaran Hasan Tanrverdi, “Akrabam ve arkadalar kampa gitmiti. En son akam saatlerinde bizi aradlar ve kar yadn söylediler. Ertesi gün de kendilerinden haber alamaynca Büyükehir Belediyesi’ne bavurarak yardm istedik. Burada bize endielenmememiz gerektiini ve ekiplerin acilen kurtarma çalmasna balayacan söylediler. Bu cevap içimizi rahatlatt, çünkü ekipler hemen kurtarma çalmas için yola çkt. Hafta sonunda kampa giden akrabalarmzn dada mahsur kalmalar olaynda yardmlar geçen Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz ve ekiplerine sonsuz teekkür ederiz. Olaydan haberdar olduklar andan itibaren göstermi olduklar çabalar ve ivedi ekilde olay yerine ulamalarndan dolay minnettarz. Olay yerinde birçok kurum vard ama hiçbirinden destek göremedik. Büyükehir Belediyesi olmasayd u anda halen kurtarma çalmalar devam ediyordu. Büyükehir olmasayd bu kadar ksa sürede bu kadar baarl sonuç almamz imkânszd. Bu yüzden bir kez daha Büyükehir Belediye Bakanmza ve personellerine teekkür ediyoruz” sözleriyle yaanan olay anlatt.

Tanrverdi, Büyükehir Belediyesi Muhtarlk leri Dairesi Tarsus-Çamlyayla Koordinasyon ube Müdürlüü’ne teekkürlerini sunarak çiçek takdim etti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık