solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Personellerine Öfke Kontrolü Eğitimi

Büyükşehir Personellerine Öfke Kontrolü Eğitimi

Büyükşehir Personellerine Öfke Kontrolü Eğitimi
  • 27 Nisan 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi i birliiyle Büyükehir Belediyesi bünyesinde çalan personellere ‘Öfke Kontrolü, Stres ile Ba Etme Yöntemleri ve Motivasyon Teknikleri Eitimi’ verildi.

11, 12 ve 18 Nisan tarihlerinde gerçekletirilen 3 günlük eitim boyunca Mersin Üniversitesi Eitim Fakültesi Doktor Öretim Üyesi Nurcan Çiçek tarafndan yaklak 300 personele eitim verildi. Büyükehir Belediyesi bünyesinde çalan ve vatandalarla bire bir iletiim halinde olan personeller, interaktif olarak karlkl soru cevap eklinde eitim ald.

Mersin Büyükehir Belediyesi nsan Kaynaklar ve Eitim Dairesi Bakanl tarafndan verilen eitimlerde, Büyükehir Belediyesi bünyesinde çalan çar merkezi, iletiim bürolar ve halkla ilikiler, vezne görevlisi, danma bürolar ve kent-kart bürolar, hal müdürlüü personelleri ile oför ve itfaiye personellerine stresle ba etme ve öfke kontrolü konusunda eitim verilerek, personellerin karlkl iletiim içinde çözüm yollar üretebilmeleri hedeflendi.

Rehberlik ve Psikolojik Danmanlk Anabilim Dal Doktor Öretim Üyesi Nurcan Çiçek tarafndan verilen eitimde, stres, stres yaratan faktörler, stresle baa çkma yöntemleri, empati, empati kurmann önemi, personellerin karlat sorunlar ve çözüm yollar balklar ele alnd.

Doktor Öretim Üyesi Çiçek, bir kiinin stresli olup olmadnn nasl anlalabilecei, bireylerin ses tonu, baklar ve beden dilinden asl çkarmlarda bulunulabilecei konular üzerinde durdu. Stres unsurunun bireylerde çocukluk döneminden itibaren olumaya baladn belirten Çiçek,  doann en iyi terapi yöntemi olduunu belirtti. Ayrca bireylerin stres ve kaygdan kurtulma yöntemlerini aramalar ve çözüm yollar bulmalar gerektiini öütlendi.

Soru-cevap eklinde ilerleyen eitim boyunca personellerin vatandalarla daha salkl iletiim kurabilmeleri ve i esnasnda yaanan stresli durumlarla nasl baa çkabilecekleri anlatld.  Depresyon, dikkat dankl, takntlar ve sabr konularnda da bilgilendirilen personeller, Doktor Öretim Üyesi Çiçek’e merak ettikleri sorular sordu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık