solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir, Kıyı Düzenlemesi İçin Yaratıcı Fikirleri Bekliyor

Büyükşehir, Kıyı Düzenlemesi İçin Yaratıcı Fikirleri Bekliyor

Büyükşehir, Kıyı Düzenlemesi İçin Yaratıcı Fikirleri Bekliyor
  • 02 Nisan 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky Ve Rekreasyon Düzenlemesi için yaratc fikirlerin projelerini bekliyor.

Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen Fikir Projesi Yarmas kapsamnda Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky Ve Rekreasyon Düzenlemesi için yaratc zihinler projelerini sunma imkân bulacak.

4734 sayl Kamu hale Kanununun 23. Maddesi ile “Mimarlk, Peyzaj Mimarl, Mühendislik, Kentsel Tasarm Projeleri, ehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarmalar Yönetmelii” dorultusunda serbest, ulusal ve tek kademeli olarak hizmet sözlemesi yaplmas ile sonuçlanmayacak usul kapsamnda “Tevfik Srr Gür Stadyumu ile Çamlbel Liman Aras Ky ve Rekreasyon Düzenlemesi Fikir Projesi Yarmas” açld.

Yarmann amac

Kent merkezinde yer alan yarma alan merkez (yakn çevre) ve kent bütünü ile ilikileri kurgulanamam, bir yandan da alann kendi snrlar içinde planlama, tasarm ve ilevler açsndan getirilen çözümlerin de yetersiz kald görülmütür. Buradan hareketle günümüzde farkl ilevlere sahip olan yarma alannn; bütünsel bir yaklamla ele alnarak kente katlmas ve kent kimliinin zenginlemesine katkda bulunmas, nitelii arttrlm ky ve dier alt alanlarn kentlinin kullanmna sunulmas, bunun yan sra özgün tasarmlara dayal mekânlarn elde edilmesi ile güzel sanatlarn desteklenmesi yarmann ana amacn oluturmaktadr.

Yarmaclardan beklenen

Tarihi ve doal yapyla uyum salayan, koruma kullanma dengesini gözeten, kent belleine duyarl özgün bir tasarm üretmesi. Yarma alan bütününe yönelik temel stratejilerin belirlenmesi ve bu stratejileri destekleyecek tasarmlarn ve fikirlerin kurgulanmas, kent kimliine ve kent kullanclarna (farkl ya gruplarn da gözeten) katk salayacak özgün rekreasyon alanlarnn tasarlanmas, sosyal hayatn zenginletirilecei, sosyal ilikilerin kurulaca kamusal alanlarn ortaya çkarlmas, ulam sisteminin çözümünde farkl ulam türlerinin (araç, otopark, araç + yaya, yaya, bisiklet vb.) kurgulanmas, tüm ilevlerde engellilerin ulamna olanak salayan düzenlemelerin gerçekletirilmesi,  ky eridinde yer alan ve kent içerisinde kalm nadir kumsal alanlarnn kent-deniz ilikisinin kurulmas açsndan deerlendirilmesi, alandaki mevcut aaçlar olabildiince gözetilmesi.

Yarmaya Katlm Koullar

a) Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliinin, yarmann türüyle ilgili odas üyesi olmak ve meslekten men cezals durumunda olmamak.

b) Jüri üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasnda olmamak,

c) Jüri üyeleri (danman, asli, yedek) ve raportörlerle bunlarn 1. dereceden akrabalar, ortaklar, yardmclar ve çalanlar arasnda olmamak,

d) Jüri çalmalarnn herhangi bir bölümüne katlmamak,

e) artname alp isim ve adreslerini yarma raportörlüüne kaydettirmek (Ekip olarak katlanlardan bir kiinin bu art yerine getirmesi yeterlidir),

f) Yarmay açan idarede, yarma ile ilgili her türlü ilemleri hazrlamak, yürütmek, sonuçlandrmak ve onaylamakla görevli olmamak,

g) Yarmay açan idare adna hareket eden danmanlar ile bunlarn çalanlar arasnda olmamak.

h) Yarmaya içinde en az bir ehir plancs, bir mimar ve bir peyzaj mimar olmas kouluyla ekipler katlabilir. Gereksinim duyulmas halinde dier meslek alanlarndan kiiler, ekipte danman veyayarmac olarak da yer alabilir.

i) Ekipte, yarmac olmak koulu ile Mimar, ehir Plancs, Peyzaj Mimar Ekip Temsilcisi olabilir.

j) Yarmaya katlmak isteyenlerin 50 TL artname bedelini “Mersin Büyükehir Belediyesi Fikir Projesi Yarmas” açklamas ile Mersin Büyükehir Belediyesi veznesine veya Mersin Büyükehir Belediyesinin Ziraat Bankas Giriimci ube hesabna “IBAN: “TR 6200 0100 2180 3511 3730 5106” yatrmas; alnacak dekontu yarma raportörlüüne elden veya e-posta ortamnda teslim etmesi gerekmektedir. Yarmaclarn isim ve adreslerini yarma web adresinde yer alan yarma katlm belgesini doldurarak dekont ile birlikte raportörlüe elden veya e-posta yolu ile iletmesi gerekmektedir. Ekip Temsilcisinin bu art yerine getirmesi yeterlidir. Yarmaya kayt için son tarih projelerin son teslim tarihidir. Projelerin son teslim günü saat 17:00’den önce yarmaya kayt yaptrmam olan yarmaclarn projeleri artname bedeli ödenmi olsa da teslim alnmaz.

Ödüller 

Jüri tarafndan yarmaya katlan projelerin deerlendirilmesi sonucunda 5 (be) edeer ödül belirlenecek ve her bir ödül için 50.000 TL. (elli bin Türk Liras) ödenecek. Ayrca satn alma amaçl olarak jürinin kullanmna 20.000 TL. (yirmi bin Türk Liras) ayrld.

Yarmaclara ödenecek ödül tutarlar en geç yarma sonucunun ilann izleyen otuz(30) gün içerisinde 193 sayl Gelir Vergisi Kanunu’nun 29. maddesine göre net olarak ödenecek. Ödemeler ekip temsilcisinin yazl olarak bildirdii banka hesabna yaplacak.

26 Mart tarihinde balayan yarma için son soru sorma tarihi 16 Nisan olup, sorularn yantlarnn ilan tarihi 19 Nisan, son yer görme tarihi 21 Mays,  projelerin son teslim tarihi 8 Haziran,  kargo ile teslim alm için son gün 12 Haziran, jüri deerlendirme balangç tarihi ise 26 Haziran 2018.

Yarmaya katlacaklar detayl bilgi için  https://www.mersinkiyiyarismasi.com/ adresini ziyaret edebilirler.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık