solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Kader'in Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Büyükşehir Kader'in Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Büyükşehir Kader'in Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü
  • 24 Nisan 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin'de 6 yl önce geçirdii rahatszlk sonucunda yürüyemez hale gelen ve yetkililerden akülü araba isteyen Kader Aykan'n hayalini gerçee dönütürdü. Büyükehir Belediyesi Kader Aykan’a akülü araç hediye etti.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde yaayan evli ve 1 çocuk annesi Kader Aykan 6 yl önce geçirdii bir rahatszlk sonucunda neredeyse yürüyemez duruma geldi. Yüzde 74 engelli olan talihsiz kadn, yürüteç ve yaknlarnn yardm ile ancak birkaç adm yürüyebilirken, yetkililerden yardm istedi. Kader Aykan’n çars üzerine harekete geçen Mersin Büyükehir Belediyesi Engelliler Dairesi Bakanl ekipleri, yaklak bir ay önce genç kadnn hayalini gerçekletirmesi için ilk adm tekerlekli sandalye hediye ederek atmt. Ardndan doktorlardan alnan akülü araç kullanabilir raporu ile de Kader Aykan’ akülü aracna kavuturdu.

Akülü araç kullanabilir raporu almas için yardmc oldular

Akülü araç kullanabilmesi için Tbbi Malzeme Raporu almas gereken Kader Aykan’, Engelli Transfer Arac ile ehir Hastanesi’ne götürerek raporunu almasna yardmc olan Büyükehir Belediyesi ekipleri, Aykan’ hayaline kavuturdu.

Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri, ehir Hastanesi’nden Aykan’n gerekli raporu almasna yardmc olarak bir ay gibi ksa bir sürede ilgili kanunlar ile mevzuatlar yerine getirdi ve akülü aracn Aykan’n evine getirerek teslim etti.  

“Akülü sandalye benim 6 yllk bir hayalimdi”

6 yl önce yürüyemez hale geldiini belirten ve rahatszl dolaysyla yaad süreci anlatan Kader Aykan, “6 yl önce çok iyiydim, hiçbir eyim yoktu. Ama 6 yllk bir süreç içerisinde yürüyemez hale geldim. Hayat benim için iki kat zorlat. Evimin içinde emeklemeye baladm. Hem benim için, hem olum için çok zordu. imdi her ey inallah daha kolay olacak. Daha güzel olmasn umuyorum. Bizim evin az aasnda dere var ve olum hayalini kuruyordu. Anne oraya gideriz, gezeriz, akülü araç ile tur atarz diye. nallah oralara da gidebileceiz. Daha önce, Mersin Büyükehir Belediyesi akülü araç kullanabilir raporum olmad için bana tekerlekli sandalye getirmiti. Sonrasnda rapor alabilir miyim diye doktora bavurdum ve bana rapor verdiler. Büyükehir Belediyemiz sayesinde akülü sandalyeme kavutum. u an Allah’a çok ükür, çok iyiyim” dedi.

Sonunda akülü aracna kavutuu için mutluluu gözlerinden okunan Aykan “Akülü sandalye benim 6 yllk bir hayalimdi. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz sayesinde buna ulatm. Allah bin kere raz olsun, çok mutluyum, çok teekkür ederim.  Diyebilecek pek bir eyim yok. ki haylim vard. Biri akülü sandalyeye kavumak, biri de olumun 23 Nisan gösterisini izlemekti. kisini de bugün yayorum çok ükür” diye konutu.

Olunun 23 Nisan gösterisini de izledi

Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri ayrca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’nda olunun gösterisini izlemek isteyen Kader Aykan’ engelli transfer arac ile Toroslar lçesi Mustafa Kemal Ortaokulu’na götürdü. Olu Mahir Deren Aykan’n gösterisini izleyebilen anne Aykan,  yaad mutluluun tarif edilemez olduunu ifade ederek, duygusal anlar yaad.

Uzun zamandr annesi ile darda birlikte vakit geçiremedii için buna hasret kalan Mahir Deren Aykan da akülü aracn evlerine getirildiini ve annesinin kullandn görünce mutlu oldu. Annesi ile sarlan ve mutluluunu paylaan oul Aykan, ayrca Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayram’nda Büyükehir Belediyesi sayesinde çifte bayram yaad.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık