solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir İle Umutlar Kadınların Ellerinde Şekilleniyor

Büyükşehir İle Umutlar Kadınların Ellerinde Şekilleniyor

Büyükşehir İle Umutlar Kadınların Ellerinde Şekilleniyor
  • 23 Aralık 2017, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, kadn dostu bir kent olma yolunda hz kesmeden çalmalarn devam ettiriyor. Büyükehir Belediyesi Kadn Spor ve Mesleki Eitim Merkezi ile Mersin’e göç ederek gelip yerlemi kadnlarn sosyal, eitsel ve mesleki yönden kendilerini gelitirmesini salyor.

Akdeniz lçesi hsaniye Mahallesi’nde yer alan ve Mersin Büyükehir Belediyesi ile hsaniye Mahallesi Eitim, Kültür ve Dayanma Dernei’nin ortaklyla hayata geçirilen Kadn Spor ve Mesleki Eitim Merkezi Projesi sayesinde kadnlar ücretsiz olarak eitim alrken, evlerindeki ürünleri nasl deerlendirebileceklerini öreniyor.

Göç ile Mersin’e gelmi olan kadnlarn topluma adaptasyonunun ve ekonomik hayata katlmnn salanmasn amaçlayan Büyükehir Belediyesi, kadnlarn kendilerini toplum için önemli birer birey olarak hissetmeleri, eitim alm birer ara eleman hüviyetini kazanarak ailelerine ve ülke ekonomisine katk verir duruma gelmelerini hedefliyor.

Büyükehir Belediyesi, ayrca merkez sayesinde kadnlarn, benzer durumdaki dier kadnlara model tekil etmesini ve sosyal uyum konularndaki kazanmlarnn da daha geni alanlara yaylmasn da hedefliyor.

2016 ylnda dekoratif deri yastk dikimi, dekoratif ahap süsleme ve step-aerobik kurslar ile eitim veren merkezde, 2017 ylnda da dekoratif ev aksesuar ve step-aerobik kurslar verilmeye devam ediyor. Kadnlar dekoratif ev aksesuar kursu sayesinde evde daha önceden kullandklar örtü ve naklarn deerlendirerek daha modern bir hale getirebiliyorken, step-aerobik kurslar ile de salkl yaam konusunda bilinç kazanyor.

“Köhne ve ara bir yerde gibi görünen kurs merkezimizin aslnda ne kadar ie yaradn görüyoruz”

Merkezde eitim gören kadnlarn el becerilerini gelitirerek, ev ekonomilerine katk saladklarn söyleyen hsaniye Mahalle Muhtar Zehra Ylmaz, “Öncelikle bu merkezi bize salayan, kiramz ödeyen ve eksik ihtiyaçlarmz gideren Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza çok teekkür etmek istiyorum. Burada kzna çeyiz yapmak isteyen, torununa nevresimlerini diken, kendi evi için bir eyler üreten kadnlarmz var. Bir spor merkezinin de u anda ne kadar pahal olduunu biliyoruz ve spor kursumuza da katlm oldukça kalabalk” dedi.

“Buras terapi gibi geldi”

Büyükehir Belediyesi’nin Kadn Spor ve Mesleki Eitim Merkezi’nde diki-nak yapan ev hanm Dürdane Gürbüz, “Ben göüs kanseriydim ve bana psikiyatriye git diye tedavi önerdiler. Ben de tek bama gitmek istemedim. Tesadüfen buray gördüm. Bana buras terapi gibi geldi ve bizler burada çok çeitli iler yaptk. Burada pike süslüyoruz, nevresim dikiyoruz, masa örtüleri, krk yama, yatak örtüsü, krlent, bebek battaniyeleri gibi akla gelebilecek her eyi yapyoruz. Benim gibi hasta olanlar muhakkak böyle kurslara gelsinler. Bize yardmc olduklar için Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’a ve bütün çalanlarna çok teekkür ederim” eklinde konutu.

Kadnlarn, Kadn Spor ve Mesleki Eitim Merkezi’nde eitim alabilmelerini salayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ileten ev hanm Gülcan Avc, “Burada torunlarma, kzlarma da nevresimden tutun da oturma minderine kadar gibi birçok ey diktim. Ben kanser hastasym ayn zamanda. Ama buradan kopmak istemiyorum, buras bana çok iyi geliyor. Terapi gibi. Bunlarla uramak da güzel. Buradan ev hanmlarna sesleniyorum ve evde bo oturmayn diyorum. nsanlar burada hem zaman geçiriyor, hem bir eyler üretiyor hem de hastalar için de bir terapi olduunu düünüyorum” diye konutu.

3 buçuk yl önce Mardin’den Mersin’e tanan Meryem Bademci, “Ben buray internetten buldum ve geldim. Daha önceden diki dikmeyi biliyordum ama bu kadar ayrntl deildi. Burada daha güzel eyler üretmeye baladk. Nevresim, pike, çocuk yorgan gibi birçok ey yapma frsatmz oldu burada. Büyükehir Belediye Bakanmz da kiramz, faturalarmz ödüyor, Allah ondan raz olsun” ifadelerini kulland.

“Bizler burada her eyden önce iyi birer aile olduk”

20 yl önce rnak’n Cizre ilçesinden Mersin’e gelen Naciye du, “Bizler burada her eyden önce iyi birer aile olduk, iyi arkadalar bulduk. Burada kurdele iinden, naka, krk yamadan yatak örtülerine kadar her eyi yapyoruz. Burada yaptmz eyleri kzlarmn ve olumun çeyizine koyuyorum. Ben ev hanmym ve buradan ev hanmlarna unlar söylemek istiyorum, kocalarnzn eline bakmayn, sizler de ailenize destek olun. Evimize bir katkmz olsun, paramz kendimiz kazanp harcayalm istiyorum. Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a da çok teekkür ediyorum, böyle Belediye Bakanlar bizlere lazm” diye belirtti.

erife Altunbulduk ise “Ben de kanser hastasyd ve buras bize bir terapi gibi geldi. Ben ayrca gelinime, oluma, torunuma burada bir sürü hediye yaptm. Benim gibi kadlara da doktora gitmektense böyle yerlere gelin diyorum” ifadelerini kulland.

2016 yl Temmuz aynda balayan ve 52 kursiyer kadna eitim veren Kadn Spor ve Mesleki Eitim Merkezi’nde, 2017 ylnda ise toplam 100 kursiyer kadna eitim verilmeye devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık