solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Ekipleri Yaylalarda Haşereye Geçit Vermiyor

Büyükşehir Ekipleri Yaylalarda Haşereye Geçit Vermiyor

Büyükşehir Ekipleri Yaylalarda Haşereye Geçit Vermiyor
  • 02 Temmuz 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi koruyucu salk hizmetleri kapsamnda yürüttüü ilaçlama çalmalarn aralksz sürdürüyor. Merkezde yaplan ilaçlama çalmalarnn yan sra yaylalar ve köylerde de ilaçlama çalmalar devam ediyor.

Haere ve zararllarla mücadele çalmalarn yl boyunca sürdüren Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl ekipleri yaz aylarnn gelmesi ile birlikte gerekli önlem alnmazsa çoalan sivrisinek, karasinek, kene, fare, hamamböcei, larva ve uçkunla mücadele çalmalarn sklatrd.

200 bin noktada ilaçlama

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl'nda görevli uzman ekipler tarafndan tüm ilçelerde sokak sokak yaplan kontroller sonucu yaklak 200 bin noktada karasinek, sivrisinek ve larva üreme noktas tespit edildi. Tespit edilen bu noktalar periyodik olarak ilaçlanyor. Kamuya açk alanlarda üreme noktalar belirlenip, müdahale edilirken, özellikle sivrisineklerin üredii durgun sularn ilaçlanmasna önem veriliyor.

4’ü merkez, 9’ü krsal toplam 13 ilçe ve bal mahallelerde, 379 personel ve 103 araçla ilaçlama çalmas yapan Büyükehir Belediyesi ekipleri, ilçe merkezleri ve krsal mahallelerdeki durgun sular, fosseptikler, rögarlar, dere yataklar, menfezler, sulama havuzlar, içerisinde su toplayan bodrum katlar, ahl, ar ve gübrelik alanlar, su birikintileri, çöp konteynrlar, çöp toplama istasyonlar, sulama havuzlar, kanallar gibi sineklerin üreme ve konaklama noktalarn ilaçlama çalmalarna devam ediyor. Ekipler, ilaçlama çalmalar srasnda ULV cihazlar, srt atomizerleri, srt pompalar,   termal fog ve mist blower araçlar kullanyor.

laçlamada ergin (uçkun) mücadelesi gün batmnda açk alanlarda yürütülürken, geceleri ise periyodik olarak yerleim alanlarnda ULV araçlaryla yaplyor. Zararl vektörlerin üreme alanlarn tespit ederek ilaçlama çalmalarn gerçekletiren ekipler vatandalardan gelen ikâyetleri ve talepleri de deerlendirerek yerinde müdahalelerde bulunuyor

Vatandalarn yapmas gerekenler

Büyükehir Belediyesi, zararl vektörlerle mücadele ederken vatandalar da baz önemli konularda duyarl olmaya çard. Yetkililer özellikle iyeri ve evlerde evsel atklarn poetlenerek belirlenen saatlerde dar çkarlmas gerektiini belirtti.

Vatandalarn yaadklar alanda bulunan yüzme ve süs havuzlar, bodrum katlar, bahçede bulunan varil benzeri su bidonlarnda bulunan ve kullanlmayan sularn belirli aralklarda tahliye etmesi gerektiinin altn çizen yetkililer, bahçelerde ar sulama ve otlamann önüne geçilmesinin de karasinek ve sivrisinekle mücadele konusunda önemli olduunu vurgulad.

Büyükehir Belediyesi rutin olarak gerçekletirdii ilaçlama çalmalar ile insan saln tehdit eden ve hastalk oluumuna neden olan etmenleri ortadan kaldrrken, salkl ve yaanabilir bir Mersin oluturuyor.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık