Büyükşehir Binlerce Kadını Sunay Akın İle Buluşturdu

• 08 Mart 2018, Perşembe 0:00

Mersin Bykehir Belediyesi, 8 Mart Dnya Emeki Kadnlar Gn?nde Mersinli kadnlar air, yazar, gazeteci, aratrmac ve tiyatro oyuncusu Sunay Akn ile buluturdu. Sunay Akn?n gerekletirdii tek kiilikgsteri Mersinli kadnlardan youn ilgi grd.

Mersin Bykehir Belediyesi tarafndan gerekletirilen 8 Mart Dnya Emeki Kadnlar gn etkinliinde air ve yazar Sunay Akn, 8 Mart?a zel tek kiilik gsterisiyle sevenleri ile bulutu. Gsteride, Kongre ve Sergi Saray dolup taarken, darda Sunay Akn? grmek iin Kongre Merkezi?ne akn eden ve salona smayan kalabalk iin zel led ekran kurularak, ierideki gsteri darya yanstld. Bylelikle, Mersin?de 8 Mart Dnya Emeki Kadnlar Gn, Bykehir Belediyesi?nin dzenledii etkinliklerle dolu dolu kutland.

8 Mart Dnya Emeki Kadnlar Gn dolaysyla dzenlenen etkinlie Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin Eski Valisi Akif T, siyasi partilerin il ve ile bakanlar, kadn derneklerinin bakanlar, meclis yeleri ve binlerce Mersinli kadn vatanda katld.

?Bizi biz eden kadnlarmz?

Salonu dolduran binlerce Mersinli kadna hitap eden Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz konumasna, tm kadnlarn Dnya Kadnlar Gn?n kutlayarak balad. Konumasnda kadnlar ?Bizi Biz Edenler? olarak nitelendiren Bakan Kocamaz, ?Bizi biz eden, bizi var eden ok deerli kadnlarmz, byle bir gnde sizlerle beraber olmaktan ve bu an sizlerle paylamaktan ok byk bir onur duyduumu belirtmek istiyorum. Bugn Dnya Emeki Kadnlar Gn. Ama bunun sadece emeki kadnlar iin ayrlm bir gn deil, btn kadnlarmzn birlikte kutlayaca, gnllerini birletirecei, sorunlarn tartaca ve problemlerine zm retecei bir gn olarak kabul edilmesini ben itenlikle istiyorum. Gnl isterdi ki bu salonumuz ok daha byk olsun, darda hibir izleyici kalmasn ve bugn hep birlikte el ve gnl birlii ierisinde dolu dolu yaayalm? dedi.

?Erkei adam eden kadnlardr?

Mersin gibi bir kentte yayor olmaktan ve bu kentin insanlarna hizmet etmekten gurur duyduunu belirten Bakan Kocamaz, ?Mersin gibi bir kentte bar, huzur ve kardelik ierisinde sizlerle beraber yayor olmaktan gerekten ok mutluyum. Bu konuda Mersin?in geleceiyle ilgili gnllerini birletiren, buluturan, gemiten bu yana bu kente emek veren, ter dken, vakit ayran ve ta stne ta koyan herkesten Allah raz olsun. Biz bugn bu topraklarda varsak Trkln Orta Asya?dan Anadolu?ya geliine kadar her kaann, her yneticinin yannda ona destek olan, yol gsteren ve zaman zaman da devletin ynetiminde istiare makam olarak grev yapan tm kadnlarmzn sayesinde. Biz ataerkil bir toplumuz, atamz, ceddimizi, anamz, babamz her deerin stnde grrz. ama elbette ki bizi biz yapan ve erkei adam eden kadnlarla da gurur duyuyoruz? ifadelerini kulland.

Son gnlerde televizyonlarda ana haberlerin kadna ynelik iddet olduuna dikkat eken ve sert bir dille bu konuyu eletiren Bakan Kocamaz, ?Maalesef son gnlerde televizyonlardaki haberlerin ana temas, tartmalarn odak noktas kadna ynelik iddet. Bu aslnda toplumumuzda yeterli bilincin olumad, bu konuda halen cehaletin srdn gstermektedir. Bizler inanl insanlarz, diyoruz ki biz Mslmanz. Mslman isek cenneti kadnlarn ayann altna yerletiren bir dini temsil ediyorsak, kadnlara yeri geldiinde erkeklerden ok daha fazla deer vermek mecburiyetindeyiz? eklinde konutu.

?lkemizin yetitirdii ok nemli bir deer: Sunay Akn?

8 Mart Dnya Emeki Kadnlar Gn?nde Mersinli kadnlar Sunay Akn ile buluturmaktan dolay duyduu mutluluu szlerine ekleyen Bakan Kocamaz, ?Bugn burada bu gzel gnde sizleri Sunay Akn beyefendiyle buluturmak istedik. Tabi ki kendisi lkemizin yetitirdii ok nemli bir deer. Her konuda insanlarmza yol gsteriyor, insanlarmz bilgilendirme, bilinlendirme konusunda irat grevini yerine getiriyor. Bu nedenle de gerekten bu salondakinin iki kat kadar darda insanmz bekliyor. Bunun znts ierisindeyiz ama yapacak bir ey yok. nallah ileriki bir dnmede yeni bir programda Sayn Sunay Akn?la sizleri bir kez daha bir araya getirme frsat buluruz? diyerek szlerine son verdi.

Programda ayrca Mersin Bykehir Belediyesi Kent Orkestras eliinde ?Kadnlara Adanm arklar? konseri 8 Mart Dnya Emeki Kadnlar Gn?nn ruhuna uygun olarak seyircilere keyifli dakikalar yaatt. Belgesel tadndaki '8 Emek 8 Yrek' adl ksa filmde de, farkl mesleklerden 8 rol model kadnn hayat hikyeleri anlatld. Kadnlarn bulunduklar noktaya nasl ulatklar, ne tr zorluklar yaadklar ve geimlerini nasl saladklar beyaz perdeye yanstld.

Kent Orkestras?nn seslendirdii ?Firuze?, ?Bambaka Biri?, ?Kadnlar Vardr Mar? ve ?zmir Mar? gibi arklara hep bir azdan elik eden kadnlar coku ierisinde bir gn geirdi. Mersin Bykehir Belediyesi Kent Orkestras dinleyenlerden byk alk toplad. Bykehir Belediyesi tarafndan 8 Mart Dnya Emeki Kadnlar Gn nedeni ile dzenlenen etkinliklerde renkli grntler yaand.