solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı İkinci Birleşimi Gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı İkinci Birleşimi Gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı İkinci Birleşimi Gerçekleşti
  • 01 Ocak 1970, Perşembe 2:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi ubat Ay Toplants’nn 2. Birleimi, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda, idare tekliflerine ait 9 ve komisyon raporlarna ait 34 madde olmak üzere toplam 43 madde görüüldü.

Mersin’e tek tip taksi duraklar

Mersin merkez ilçeler için 31, Silifke ilçesi için 6, Erdemli lçesi için 5, Anamur lçesi için 4, Bozyaz ilçesi için 2, Gülnar ilçesi için 1 ve Mut ilçesi için 1 adet olmak artyla toplam 50 adet yaplacak olan tek tip taksi duraklarnn Ulam Dairesi Bakanl bütçesinden karlanarak, her türlü i ve ilemlerin yaplabilmesi için Ulam Dairesi Bakanl’na yetki verilmesi ile ilgili müterek rapor görüülerek oy birlii ile kabul edildi.

Büyükehir’den 17. Mersin Uluslararas Müzik Festivali’ne destek

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi ubat Ay Toplants’nn ikinci birleiminde 17. Mersin Uluslararas Müzik Festivali (MUMF) için 300.000,00 TL destein Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Mali Yl ilgili bütçe tertibinden karlanabilmesi ile ilgili müterek rapor görüülerek oy birlii ile kabul edildi.

Büyükehir ‘Serbest Sahne’de

29 Mart - 01 Nisan 2018 tarihleri arasnda Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Komrat Belediyesi tarafndan düzenlenecek olan 4.Uluslararas "Serbest Sahne” Tiyatro Festivali’ne Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakanl’na bal ehir Tiyatrolar ve Sinema Müdürlüü oyuncularndan oluan 9 kiilik tiyatro kafilesinin görevli olarak gönderilmesi Büyükehir Belediye Meclisi ubat Ay Toplants’nn ikinci birleiminde oy birlii ile kabul edildi.

MER-EK’in ürünleri çeitleniyor

Toplantda, Büyükehir Belediyesi letme ve tirakler Dairesi Bakanl’na bal Bütçe çi letmeler ube Müdürlüü MER-EK Ekmek Fabrikas iletmesinde üretimine balanacak olan yeni ürün çeitleri ve fiyat tarifeleri ile ilgili teklif görüülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Teklif kapsamnda üzümlü roll ekmek, portakall roll ekmek ve tost ekmei çeitleri MER-EK Ekmek Fabrikas’nda üretilmeye balanacak.

Büyükehir AVEC’e üye oluyor

1997 ylnda kurulan, 2015 ylndan bu yana UNESCO ile resmi ortaklk ilikisini sürdüren ve hedefler arasnda yenilikçi uygulamalarn kültürel mirasa uyumlu biçimde entegre edilmesi, üye ehir ve bölgelerin ekonomik anlamda gelimesine katk salanmas yer alan ve yllk aidat ücreti Avro üzerinden belirlenen Avrupa Akdeniz Kültür ehirleri Birlii’ne (AVEC) Mersin Büyükehir Belediyesi’nin üye olmas hakkndaki teklif oy birlii ile kabul edildi. AVEC üyelii hakknda ksa bir bilgilendirme yapan Kültür ve Sosyal ler Dairesi Bakan Sinan Bayraktar, AVEC’in 12 deiik ülkeden 31 tane üyesi olduunu vurgulayarak, AVEC’e üye olunduu takdirde Mersin’e kataca tarihi ve kültürel artlardan söz etti.

Oylanan maddelerin ardndan Mersin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Turan, alnan kararlarn Mersin ve tüm ilçelerine hayrl olmas temennileriyle meclisi sonlandrd.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık