solyanreklam
sagreklam

Büyükşehir Belediyesi, Gülnar'da Yolsuz Köy Bırakmıyor

Büyükşehir Belediyesi, Gülnar'da Yolsuz Köy Bırakmıyor

Büyükşehir Belediyesi, Gülnar'da Yolsuz Köy Bırakmıyor
  • 29 Haziran 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan kent merkezinden kentin en uzak noktalarna kadar yürütülen yol yapm ve bakm hizmeti hz kesmeden devam ediyor. Gülnar’da yolsuz köy brakmayan Büyükehir Belediyesi imdi de balant yollar açmaya, mevcut yollar geni ve güvenli hale getirmeye balad.

 

50 yllk yol, 20 yllk özlem

 

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n Mersin’de susuz ve yolsuz yer brakmama sözü ile merkeze en uzak noktalarda bulunan mahallelerde yol sevinci yaanmaya devam ediyor. Son olarak Gülnar lçesi’nin Kayrak ve Çavular ile Silifke lçesi’nin Uakpnar ile arada kalan dier mahallelerini birbirine balayacak olan yolda yol açma çalmalarna baland. Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri, kent merkezine ve Gülnar’a kilometrelerce uzakta i makineleri ile yol açma faaliyetlerine start verirken, 50 yldr sadece traktörle geçilebilen ve 20 yldr da mahalle sakinlerinin özlemle bekledii yolun açlmasnn ksa sürede bitirilmesi planlanyor. Yol geniletme ve revize çalmalarnn ardndan altyap çalmas da tamamlanarak asfaltlanacak yol sayesinde köyler arasndaki mesafe 20 kilometre ksalacak.

 

“Bu yol bizim için velinimet”

 

Yol yapm çalmas yürütülen bölgede toplanarak açlan yolun sevincini yaadklarn anlatan Dedeler Mahalle Muhtar Mehmet Ali Klnç, “Yllardr açlamayan, Çavular, Kayrak, Uakpnar, Dedeler, Ulupnar balant yolunun açlmas için bugün çalma balattlar. Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’dan ve ekibinden Allah raz olsun. Biz bakanmzdan memnunuz. Bu yol açlmadan Gökbelen üzerinden dolanyorduk. Dolaysyla maliyeti de fazla oluyordu, zaman kaybna da neden oluyordu. Bu yol bizim için bir velinimet. Buras Mersin merkeze 140 kilometre, Gülnar’a 30 kilometre uzakta. Kilometrelerce uzakta bizleri düünen bir Büyükehir Belediye Bakan’na sahibiz. Allah bakanmza uzun ömürler versin. Bizi çok mutlu ediyor. Bugün de bu halk buraya topland, bu yolun sevincini yayor. Allah raz olsun” derken, Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a güvenmekte hakl çktklarn anlatan Silifke Uaklar Mahalle Muhtar Mehmet Klnç da “Burhanettin bakanma çok teekkür ediyorum. Bu yol yllardr beklenen bir hizmetti ve u anda balad. Bu yüzden mahalle olarak hepimiz çok mutluyuz. Sayn bakanmz buraya yol yaplacann sözünü verdiinde inanmtk ve görüyoruz ki yanlmadk. Biz genelde yol hizmetlerinden faydalanyoruz. Benim köyümde 1 yl içinde 12 kilometre yol yaptlar. Biz hizmetlerinden memnunuz, Allah da ondan raz olsun” diye konutu.

 

Çavular Mahalle Muhtar Mustafa Sait Gül ise, “Biz Büyükehir Belediyemizin her çalmasndan memnunuz. u anda bu yol Kayrak, Çavular, Dedeler, Ulupnar gibi yollarmzn birbirine ve sahil bölgesine balant yolu olacak. Mesafe de 20 kilometreden 6 kilometreye dümü olacak. u anda 2 i makinesi ile yol açma çalmas yürütülüyor. Bu yol açlmadan önce kullandmz yollar bizim gibi zamanla yaran insanlar için sknt oluyordu ama artk her yönüyle çok iimize yarayacak” sözleri ile yolun önemine iaret etti.

 

“Bu yol yllardr ylan hikayesiydi”

 

Gülnar’da verilen bu hizmetin yllardr beklendiine iaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Gülnar lçe Bakan Yüksel Çelik de “Büyükehir Yasas çkmadan önce ben l Genel Meclis Üyesiydim. O dönemde Gülnar’a en son 2013 ylnda düen pay 1 milyon 690 bin TL idi. imdi ise Büyükehir Belediyesi tarafndan son 4 ylda 100 milyonun üzerinde yatrm yapld. Bulunduumuz bölgedeki balant yolu da Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplmaya baland. Bu yol projesi Özel dare zamannda da vard ama ylan hikayesiydi. O dönemde Gülnar’a ayrlan ödenein tamamn bu yola ayrsak yine yapamazdk. Bu nedenle bata Burhanettin Kocamaz bakanmza, meclis üyelerimize, daire bakanlarmza ve personellerimize ellerinden geleni özveriyle yaptklar için teekkür ediyoruz” dedi.

 

Öte yandan Kayrak Mahalle Muhtar Fahrettin Mavi de 20 yldr bekledikleri yolun yapmna balayan Büyükehir Belediyesi’ne ve Kayrak halkna verdii sözü yerine getiren Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a Kayrak Mahallesi sakinleri adna teekkürlerini iletti.

 

Beydili’de izin bekleniyor

 

Ayrca 2017 ylnda Büyükehir Belediyesi tarafndan Trnak, Emirhac, Beydili, Sipahili grup yolunun yol geniletme çalmas yaplan 14 kilometrelik ksmnda Beydili Mahallesi içerisinden geçen 400 metrelik ksm yalnz 1 aracn geçebilecei genilikteydi. Bölgede kaya deliciler ile 267 tane delik açan Büyükehir Belediyesi ekipleri, yasal izinlerin alnmasnn ardndan balataca patlatmal yol geniletme çalmas ile bu balant yolunu da daha güvenli hale getirecek.

Ortaburun Tepesi Mevkii Turizm Merkezi kapsamnda Yanl’da bin 200 metre uzunluunda, 15 metre geniliinde yeni yol açma ve geniletme iini tamamlayan ekipler, serme, sulama ve sktrma çalmalarnn ardndan bu yolu da hizmete açacak.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık