Büyükşehir Belediyesi 260 bin ton asfalt serdi

Büyükşehir Belediyesi 260 bin ton asfalt serdi
  • 02 Eylül 2018, Pazar 0:00

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı içinde kendi tesislerinde üreterek mahalle yollarına serdiği asfaltın miktarı 260 bin tona ulaştı. 2018 yılında mahalle yollarına 350-400 bin ton asfalt serme hedefi ile çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, asfalt mevsimi devam ederken şimdiden 260 bin ton asfaltın yollara serimini gerçekleştirmiş oldu.

KALKINMA’DA ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi asfaltlama çalışmalarına program dâhilinde birçok noktada devam ediyor. Ortahisar ilçesinin Kalkınma Mahallesi’nde gerçekleştirilmekte olan asfaltlama çalışmaları mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılanıyor. Bölgede yapılan çalışma ile KTÜ TIP Fakültesi Farabi Hastanesine ulaşımı sağlayan Farabi Caddesi’nin asfaltlama işlemi tamamlanırken, Kalkınma Mahallesi’nde eski asfaltın freze ile sökümü gerçekleştirilip yolun en modern şekilde asfaltlanması çalışmalarına devam ediliyor.

50 YILLIK YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelindeki asfaltlama, betonlama ve yol bakım-onarım çalışmalarının yanı sıra il genelinde yolu olmayan mevkilerle yol ulaştırmayı da sürdürüyor. Araklı ilçesinin Değirmencik Mahallesi’nde Ortamahalle Mevkii’nin 50 yıllık yol sorunu Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. Büyükşehir Belediyesinin bölgedeki arazi sahipleri gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde yol yapımının önündeki engeller kaldırılırken yeni yolun inşası gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, “Değirmencik mahallemizde 50 yıllık yol sorununu çözdük. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve hak sahibi vatandaşlarımıza müteşekkiriz” dedi.

MENFEZ İNŞAATI TAMAMLANDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi il genelindeki yol çalışmaları kapsamında gerekli olan noktalarda sanat yapılarının inşasını titizlikle sürdürüyor. Sürmene ilçesinin Güney Mahallesi’nde inşası tamamlanan menfez çalışması ile yolun en sağlıklı şekilde kullanımına açılması sağlandı. 16.5 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde ve 2.5 metre yüksekliğindeki menfez, bölgedeki tehlikeyi ortadan kaldırmış oldu.

PARKE YOL YENİLENİYOR

Araklı-Sürmene eski yolu üzerinde doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan parke ve yolda gerekli bakım onarım çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandı. Yaklaşık 2 km’lik alanda çalışmalar ivedilikle sürdürülüyor.