Büyükşehir Belediyemiz Kurban Bayramına Hazır

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri aldı.Vatandaşların bayram ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için tüm resmi ve dini bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da şehir içi toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Engelli ve Yaşlı Hizmet Araçları da, engelli ve yaşlıların ulaşımını sağlayacak.Büyükşehir ekipleri bayram boyunca nöbette olacak, TEKİM ALO 153, TESKİ ALO 185 hattı kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgili birimler, teyakkuz halinde olacak.Vatandaşların kurbanları, Çorlu, Çerkezköy ve Şarköy mezbahalarında İslami usullere uygun bir şekilde, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kesilecek.Ayrıca Büyükşehir Belediyesi cankurtaranları, bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan mavi bayraklı sahillerde vatandaşların can güvenliğini sağlayacak.Tekirdağ'da Kurban Bayramı'nda Toplu Taşıma ÜcretsizKurban Bayramı dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEKULAŞ tarafından işletilen araçlar, faaliyet gösterdiği güzergâhlarda bayram süresince ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek. Ayrıca Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren TETAŞ'a ait Özel Halk Otobüsleri de bayramın 1. ve 2. günü ücretsiz olarak hizmet verecek.Öte yandan Kurban Bayramında Süleymanpaşa İlçesi'nde yeni şehir mezarlığına ziyaret amacıyla valilik önünden otobüs kaldırılacak. Arife ve bayram süresince de ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verecek olan servislerin gün ve saatleri aşağıdaki gibidir.20 Ağustos 2018 Arife GünüValilik önünden Yeni Mezarlığa hareket saatleri:11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00Yeni mezarlıktan dönüş saatleri:11.30 - 12.30 - 13.30 - 14.30 - 15.1521-22-23 ve 24 Ağustos 2018 Bayram GünleriValilik önünden Yeni mezarlığa hareket saatleri:09.00 - 10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 ve 15.00Yeni mezarlıktan dönüş saatleri:09.30 - 10.30 - 11.30 - 12.30 - 13.30 - 14.30 - 15.20 ve 16.00Çağrı Merkezlerinde Kesintisiz HizmetVatandaşlar bayram süresince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi (TEKİM) ALO 153 Çağrı Merkezi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ALO 185 hatlarını arayarak istek ve şikâyetlerini ilgili birimler ve görevlilere iletebilecekler.Kurban Kesim Yerlerinde İslami Usullere Uygun, Sağlıklı ve Hijyenik HizmetKurban Bayramı boyunca vatandaşların aksaklık yaşamaması için kurban kesim noktaları olarak belirlenen Çorlu, Çerkezköy ve Şarköy mezbahalarında İslami usullere uygun kesim hizmeti verilecek. Güvenilir, sağlıklı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla başlatılan HCCP sistemi ve bunu takiben ISO22000 Gıda Güvenliği ve Yönetim Sistemleri kurulumu kapsamında ilk olarak Çorlu Mezbahası'nda başlatılan sistem sayesinde vatandaşlara hijyenik kesim hizmeti verilmeye devam edilecek.Mavi Bayraklı Sahillerde Cankurtaran HizmetiBüyükşehir Belediyesi'ne bağlı cankurtaran timleri ve gemi adamları, bayram tatillerinde büyük yoğunluk yaşanan Mavi Bayraklı sahiller; Şarköy ilçesi 1 ve 2 No'lu Halk Plajları, Şarköy Sosyal Tesisler Önü Plajı, Mürefte Halk Plajı ve Süleymanpaşa Altınova Halk Plajlarında yaşanan yoğunluktan dolayı her türlü önlemi alarak vatandaşların can güvenliğini sağlamaya devam edecek.

Büyükşehir Belediyemiz Kurban Bayramına Hazır
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 0:00

Tekirdağ'da Kurban Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz

20 Ağustos 2018 Arife Günü