BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında tarihin akışını değiştiren Büyük Zafer, Mudanya’da büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen “6 İlke 6 Kilometre Zafer Yürüyüşü”nün ardından Türkiye’nin en önemli seslerinden Selda Bağcan, sevilen şarkılarını 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ortak olan binlerce kişi ile birlikte seslendirdi.

BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA
  • 31 Ağustos 2018, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 96. yıl dönümünde, muhteşem bir kutlamaya daha ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazıldığı tarih olan 30 Ağustos, Mudanya’da bu yıl da adına yakışır bir etkinlikle kutlandı. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak üzere tüm yurtta kutlanan Zafer Bayramı coşkusu, Mudanya’yı sardı. Kutlamalar, Mudanya’nın sevilen gruplarından Alt Cadde’nin Güzelyalı Atatürk Parkı’nda verdiği konserle başladı. Konserin ardından gerçekleştirilen   “6 İlke 6 Kilometre Zafer Yürüyüşü”, bayram coşkusunu doruğa taşıdı. Güzelyalı Atatürk Parkı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar süren Zafer Yürüyüşü’ne Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra Mudanya ve Bursa’dan yüzlerce kişi katıldı. Her bir kilometresini Atatürk’ün Laiklik, İnkılâpçılık, Devletçilik, Milliyetçilik, Halkçılık ve Cumhuriyetçilik ilkelerini temsil eden yürüyüş sonunda Mütareke Meydanı’nda halka seslenen Başkan Hayri Türkyılmaz, meydanı dolduran binlerce kişinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

“BAYRAMLARIN EN BÜYÜĞÜ”

30 Ağustos’un emperyalizme karşı mücadelenin taçlandığı, bağımsızlık ve özgürlüğün en önemli simgelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bugün bizim için bayramların en büyüğü, Cumhuriyete, barışa giden yolda kazandığımız en büyük zaferimiz. İşte o zaferden sonra Mudanya’da mütareke imzalanır. Barışımız mühür altına alınır, Cumhuriyetimizin temeli atılır. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ilan edilir. Birçok destanların yazıldığı mühürlü cumhuriyetimizi mühürsüz bir geleceğe asla teslim etmeyeceğiz. Yapılacak ilk seçimlerde Türkiye’nin kentlerini yönetenler tıpkı Mudanya’daki gibi Cumhuriyetçiler olacaktır. Atatürkçüler olacaktır. Çünkü bu ülkeyi kuran yaşatan, sahip çıkan biziz, yöneten de biz olacağız. 30 Mart 2014’te söz verdik. Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak dedik. 4 yıl 5 ay oldu. Tertemiz bir Mudanya yarattık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmedik. Sevgiyle ürettik emeğimizi sevgiyle besledik. Hakça bölüştük. Mudanya’da önce tertemiz bir belediye yarattık. Alnımıza bir tek kara nokta kondurmadık. Görevimiz büyük. Bundan sonra daha çok çalışmalıyız. Ata’mızın söylediği gibi, vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bizler de en iyi şekilde çalışmak zorundayız” diye konuştu.

SELDA BAĞCAN RÜZGARI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Mudanya’da Selda Bağcan rüzgarı esti. Türkiye’nin en önemli seslerinden Selda Bağcan, şarkılarını büyük bir kahramanlık destanının ardından gelen büyük zafer için söyledi. Bağcan en sevilen şarkılarını, Mütareke Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalıkla birlikte seslendirdi.