solyanreklam
sagreklam

Bursa'nın sorunları bilimle çözülür

Bursa'nın sorunları bilimle çözülür

Bursa'nın sorunları bilimle çözülür
  • 23 Ocak 2019, Çarşamba 10:25
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmalarına başlamadan kentin dinamiklerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunuyor. Bozbey bu kapsamda Bursa’daki iki üniversitenin rektörüyle ayrı ayrı görüştü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in ilk durağı Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın makamı oldu. 
CHP’nin eski Bursa İl Başkanlarından Zafer Yıldız’ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan Mustafa Bozbey, Rektör Ulcay ile önerilerini paylaşmak için geldiklerini söyledi. Bozbey, “Üniversitemiz kentin üniversitesi olduğu için bizler de her zaman destek olduk, destek olmaya devam edeceğiz. Bilim yuvası olarak adlandırdığımız üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda da desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.
“HAZIRLANAN TEZLER BURSA YARARINA KULLANILMALI”Uludağ Üniversitesi’nde yapılan çalışmaların kent yararına değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bozbey şöyle konuştu: “Burada yapılan çok önemli çalışmalar var. Yüksek lisans, doktora ve doçentlik tezleri başta olmak üzere kent adına yapılmış bütün çalışmaların Bursa’nın yararına kullanılması son derece önemlidir. Kentin çevresel, sosyal, ekonomik etkileri ile ilgili birçok tez olmasına rağmen bu tezlerin Bursa’da kullanılmadığını gördüm. Bursa halkı bizleri 31 Mart’ta takdir ederse, üniversitemizde bu bilimsel çalışmaları ortaklaşa yürütmek arzusundayız.”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, büyükşehir adaylığı için centilmence bir yarış yapıldığını belirterek, “Bu yarışta biz başarılı olanların kazanmasını istiyoruz. Kazanan herkesin ülkenin hedeflerine yönelik çalışacağına inanıyorum. Başkanımıza çıktığı bu yolda başarılar diliyorum” dedi. Mezun olduğu üniversitede rektör olan ilk kişi olduğuna da dikkat çeken Ulcay, “Üniversitemizde başkanımızın övgüsüne layık olmak için bizler de çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde 2 bin 500 seviyesinde olan lisans üstü talebe sayısı bugün 2 bin 13'ü doktora olmak üzere 9 bini geçti. Burada yapılan her çalışmanın aynı nitelikteki olduğunu iddia etmek mümkün değil. Sayıyı yükselttiğiniz zaman gerçekten yüksek nitelikli, lisanslandırabileceklerimiz var” ifadelerini kullandı.
BOZBEY REKTÖR KARADEMİR’İ ZİYARET ETTİ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i de makamında ziyaret ederek, kentin sorunlarının çözümü noktasında işbirliği çağrısında bulundu. Bursa’nın önemli sorunlarının bilimle çözülebileceğine dikkat çeken Mustafa Bozbey, “Üniversitemizin mutlaka kentle ilgili çalışmaları var. Özellikle teknik üniversite olmasından dolayı, kentimizin teknik sorunları konusunda üniversitemizle birlikte çalışma arzumuzu da şimdiden daha paylaşmak isterim. Çünkü imarla ilgili, teknik sorunlarla ilgili, ulaşımla ilgili bu kentte çok önemli sorunlar var. Bu sorunların giderilmesi için bilime inanan bir insan olarak, bilimsel veriler eşliğinde bu sorunların en aza ineceğine ya da ortadan kalkacağına inanıyorum. Amacımız mutlu, huzurlu, güvenli bir kentte hep birlikte yaşamak” diye konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de Cem Karaca’nın ‘Sevda kuşun kanadında’ şarkısını hatırlatarak “Bilim de aslında kuşun kanadında sevda gibidir. Milletlerin bunu uçurmaması lazım. Uçurduğu zaman çamura batıyoruz. Zamanında bu kuş buralardaymış. Özgürlük, adalet ve bilim üzerindeymiş. Sonra uçunca sıkıntıya girmişiz. Biz bir şekilde ekosistemimizi, bahçemizi, gülümüzü, çiçeğimizi o şekilde ayarlamalıyız ki, bu kuş yine buraya konsun. Bilim de fantezi yapılacak bir lüksümüz yok. Eğer üniversitede yapılan çalışma kente katkı sağlamıyorsa bunun sorgulanması lazım” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık