Bursa'da Yatırımlarda öncelik yarım kalan işler

Bursa'nın tüm ilçelerini ziyaret ederek yatırım ve hizmet değerlendirmesinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, en son Yıldırım muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Aktaş, yatırımlarda önceliğin acil ihtiyaçlarda olduğunu belirterek, yarım kalan işlerin süratle tamamlanacağını söyledi.

Bursa'da Yatırımlarda öncelik yarım kalan işler
  • 11 Mayıs 2018, Cuma 22:00

Bursa'nın tüm ilçelerine eşit ve öncelik sıralamasına göre hizmet götürmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yönelik istişare toplantılarını Yıldırım ile tamamladı. Muhtarlarla bir araya gelen Başkan Alinur Aktaş, yapılan, devam eden ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Muhtarların görüş ve düşüncelerini tek tek dile getirdiği toplantıda, ağırlıklı olarak imar, otopark, trafik, ulaşım ve altyapı konuları gündeme geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin hızla büyüdüğünü, önlerinde çok sayıda yarım kalan ve çözümü zor görünen konuların bulunduğunu söyledi. Göreve geldikleri gibi seri şekilde 17 ilçeyi taradıklarını, ekiplerin oluşturulduğunu ve 1058 muhtarla toplantı yaptıklarını kaydeden Başkan Aktaş, belirlenen yol haritasına göre çalışmalara başladıklarını ifade etti. Yıldırım’ın Bursa'nın ikinci büyük bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, ilçede özellikle imar ile ilgili bazı sıkıntıların bulunduğunu dile getirdi. İki konuya önem verdiklerini vurgulayan Başkan Aktaş, yarım kalan işleri süratle bitirmek ve önceliklere göre hareket etmek istediklerini söyledi. Belediyelerin sınırsız bütçelerinin bulunmadığını, isteklerin ise sınırsız olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, "Tüm eksiklikleri zamanla gidereceğiz. Ancak ilk aşamada yol, su ve altyapısı olmayan mahalle ya da köy bırakmak istemiyoruz" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, toplantıyı organize eden Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Mahallelerde sıkıntıları en iyi bilen yöneticilerin muhtarlar olduğuna dikkat çeken Edebali, bu tür istişare toplantılarını önemsediklerini aktardı. 750 bin nüfusuyla Yıldırım’ın 52 şehirden büyük olduğunun altını çizen Edebali, ortak akılla hareket ederek vizyon projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını anlattı.

Toplantıya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gökay Bilir, İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri ve belediye bürokratları katıldı.

HABERE AİT VIDEO