solyanreklam
sagreklam

Bursa’da tarihi gün

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle Bursa’nın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirtti.

Bursa’da tarihi gün
  • 22 Ocak 2018, Pazartesi 9:24

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da önce Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı hastane alanında vatandaşlara hitap ederek birlik mesajları verdi, ardından Tofaş Spor Salonu'nda AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kongre konuşması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Bursa’nın simgesi çini tabak hediye etti. Bursa’nın bugün tarihi bir gün yaşadığını belirten Başkan Aktaş, ziyaretlerinden dolayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

 

“Biz kendimize yeteriz”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentte gördüğü yoğun katılımdan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bursa yine muhteşem, hep birlikte. Türkiye olduk. İşte buyurun Bursa, işte buyurun Türkiye…” dedi.

Afrin’de kara harekatının devam ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin güvenlik güçleri tarafından takip edildiğini söyleyerek, “İstediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede… Bu vatan topraklarını kimse bölemez, parçalayamaz. Biz her şeyi hukuk çerçevesinde yapıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin gelişimini ve değişimini örnekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı, şimdi 11 bin dolar oldu. İhracatımız 36 milyar dolar, şimdi 158 milyar dolara ulaştık. 23,5 milyar doları bitirdik, artık IMF gibi bir sorunumuz yok. Merkez bankasında 120 milyar dolar rezervimiz oldu. Birileri kalkıyor diyor ki “Türkiye’nin ekonomisi iyi değil…” Büyümede dünyanın 1 numarası olduk, yüzde 11 ile 1 numara… Kimse numara yapmasın, biz kendimize yeteriz… Sizden isteğim şu, çok çalışacağız ve birbirimizi menfaat için değil Allah için seveceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’nın referandumda ortalamanın üzerine çıktığını hatırlatarak, “Ben istiyorum ki Bursa kendine yakışanı yapsın… Siz bunu yapacak güçtesiniz. İnşallah yeni Belediye Başkanı’mız, yeni İl Başkanı’mız, kadın kollarımız gençlik kollarımız dayanışma halinde bunu başaracağız” dedi.

 

“Bursa dimdik ayakta”

Afrin harekatında görevli Türk Silahlı Kuvvetleri askerleri için dua eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tofaş Spor Salonu'nda AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada ise, “Bursa, maşallah dimdik ayakta… Yüzde 53,2 oranında verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Her ne kadar Türkiye ortalamasının üzerinde bir neticeye ulaşılmışsa da benim Bursa’dan beklentim büyüktür. İnşallah 2019’un Mart’ında da Kasım’ında da bu patlamayı Bursa yapacaktır. Hep birlikte Bursa’mızı çok daha yukarılara çıkaralım. Bunun için şimdiden çalışmaya başlayalım” açıklamasını yaptı.

 

“Bursa, sıradan bir şehir değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’nın değerlerini vurguladığı konuşmasında, “En önemli sanayi, ticaret, tarım, turizm ve eğitim şehirlerinden ve maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşlarından biri olan Bursa’yı şaha kaldırmadan dinlenmek yok. Türkiye’nin 2023 vizyonunda Bursa’yı çok önemli görevler bekliyor. Şefkatli bir ana yüreği gibi herkesi kucaklayan bu şehir kendisine yapılan her yatırıma değer veriyor. Üretim kapasitesinden gelen gücüyle Bursa’nın önünde kullanılmayı bekleyen bir potansiyel var. Bursa, sıradan bir şehir değil. Uludağ gibi bir turizm markasının bile hala hakkıyla değerlendirilmemiş olduğunu düşünüyorum. Bunun için ‘Dört Mevsim Uludağ’ projesini önemsiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da yapılan yatırım başlıklarından örnekler de verdiği konuşmasında, 32 katrilyon TL’lik yatırım yapak bu konuda önemli bir altyapı oluşturulduğunu, eğitimde 8 bine yakın derslik kazandırıldığını anlattı. Erdoğan, sağlıkta yapılan çalışmaları da hatırlatarak, “Halen inşaatı süren 1355 yataklı Şehir Hastanesi de inşallah önümüzdeki yıl faaliyete başlayacak. Çekirge, Yenişehir ve Kestel devlet hastanelerinin inşası da sürüyor. Hızlı büyüyen Bursa’da 20 binin üzerinde konutu hak sahiplerine teslim ettik. Tabii bu süreçte bazı hataların da farkındayız, önümüzdeki dönemde bunları da telafi edecek bir yaklaşımla çalışacağız” diye konuştu.

 

“Bursa, ulaşımı en rahat illerinden biri haline gelecek”

Bursa’nın 200 km olan bölünmüş yolu olduğunu ve ulaşım hatlarına 332 km daha ilave edilerek bölünmüş yol uzunluğunun 532 km’ye çıkarıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul – Bursa – İzmir otoyolu ile şehrimize bir adım mesafesinde yaklaşacağız. Osmangazi Köprüsü bu otobanın en önemli yollarından geçen noktada. Ben de artık Bursa’ya uzak değilim, bir İstanbullu olarak komşuyum… Zira İstanbul – Bursa 1 saat. Güzelliklerine doyum olmaz her taraf yemyeşil… İstanbul’dan basıyor tarih ve yeşille Bursa’ya ulaşıyorsun… Öte yandan İzmir’e de 2,5 saatte ulaşacağız. Bursa, Türkiye’nin tüm hızlı ten hatlarına bağlanarak ulaşımı en rahat illerinden biri haline gelecek” şeklinde konuştu.

“Deprem riski sebebiyle Gemlik’in dönüştürülmesi projesinin de süratle gerçekleştirilmesi gerekiyor” diyen Erdoğan, şu ana kadar 400 bin da arazinin sulamaya açıldığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde bu yatırımları artırarak sürdüreceğiz. 2019 yılı bu hizmetlerin hazırlık dönemidir. Biz Bursa’da aynen yolumuza devam edeceğiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık