solyanreklam
sagreklam

Bolluca’da Öğrenciler İçin Danışma Merkezi Kuruldu

ÖSYM Tercih Kılavuzu'nun açıklanmasının ardından Bolluca’da bulunan Üniversite Hazırlık Merkezi’nde öğrenciler için Danışma Merkezi kuruldu. ...

Bolluca’da Öğrenciler İçin Danışma Merkezi Kuruldu
  • 10 Ağustos 2018, Cuma 12:23

ÖSYM Tercih Kılavuzu'nun açıklanmasının ardından Bolluca’da bulunan Üniversite Hazırlık Merkezi’nde öğrenciler için Danışma Merkezi kuruldu.

  

Öğrencilerin heyecanla beklediği üniversite tercihleri başladı. Adaylar puanları ve başarı sıralamalarına göre, en iyi üniversite ve bölümü tercih etmeye çalışacak. Bu kritik dönemde Arnavutköy Belediyesi öğrencileri yalnız bırakmadı. Bolluca Üniversite Hazırlık Merkezi’nde öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için Danışma Merkezi kuruldu. 7 gün sürecek tercihler 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

“İnternet ve sosyal medya da çok karmaşık bilgiler var”

8 yıldır Arnavutköy Gençlik Merkezi’nde Matematik Öğretmenliği yapan Arif Aydın bu sene tercihlerin her yıl olduğundan daha zor olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sistem değişti. Öğrencilerin tercih sistemi tamamen alt üst oldu. Puan türü değişti. Puan türü değiştiği için de öğrencilerin geçen seneye nazaran bu sene ellerinde net veriler yok. Bu yüzden öğrenciler tahmine dayalı tercih yapıyorlar. İnternet ve sosyal medya da çok karmaşık bilgiler var. Çok sağlıklı bilgiler yok. İster istemez çocuklar kendini bir kaosun içinde hissediyorlar. Biz burada elimizden geldiğince öğrencilerimize sağlıklı, mantıklı ve en ideal tercih nasıl yapılacağı konusunda yardımcı oluyoruz.”

“Tercihlerde başarı sırası daha önemli”

Başarısı sırasına göre tercih yapmanın önemine değinen Arif Aydın: “Başarı sırasına göre de tercih yapsak, puana göre de tercih yapsak, tercih işi tahmini bir iş. Çünkü biz bu sene öğrencilerin kaç puanla üniversitelere yerleşeceğini bilmiyoruz. Ama her sene ne kadar tahmini verilere göre tercih yapsak da bir önceki yılın en sağlıklı verisi başarı sırasıdır. Örneğin Marmara Tıp ilk 100’de öğrenci alıyorsa, sınav zor da olsa kolay da olsa bu sene ilk 100’deki öğrencileri alacak. Başarı sırasına bakmak bu tahmini işin içinde daha sağlık bir yorum getirir” ifadelerini kullandı.

“Bu başarımda ARGEM baya bir etkili oldu”

Arnavutköy Gençlik Merkezi Öğrencisi Pınar Boğa ARGEM’in başarısına katkı sağladığını belirterek: “Geçen sene sınava girdim. Pek başarılı olamadım. ARGEM’e başvurdum. Bir sene burada hazırlandım. Geçen sene 1 milyon sıralamadaydım bu sene 190 bine düştüm. Bu başarımda ARGEM baya bir etkili oldu” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık