solyanreklam
sagreklam

Biz bir bütünün parçalarıyız

Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Osmangazi'ye bağlı ova köylülerinin sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Biz bir bütünün parçalarıyız
  • 29 Mart 2019, Cuma 7:25
Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Osmangazi'ye bağlı ova köylülerinin sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Çeltik Mahallesi'ndeki Bursa Hiflinger Çiftliği'nde gerçekleşen buluşmaya Millet İttifakı'nın Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da katıldı. Türkiye'nin bölünmez bir bütün olduğunun altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Bu vatanın evlatları olarak biz Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve kollanması konusunda bedel ödemeye hazırız. İnanın bana Bursa'da 3 milyon insan varsa 3 milyonu da hazırdır. Hiç kimsenin bundan şüphesi olamasın. Türkiye'de 81 milyon insan varsa 81 milyon da bu bedeli ödemeye hazırdır. Bakın Çanakkale'ye gidenler vardır. Orada şehitlerin hangi şehirlerden, doğduklara yerlere bir bakın. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerimize de bir bakın. Nerede doğduklarına, nereli olduklarına da bakın. Biz bir bütünün parçalarıyız. Bir bütünüz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Türkiye'nin bir bütün olduğunu dünya da bilecek" dedi.

“KOOPERATİFLERLE ÇİFTÇİYE DESTEK OLACAĞIZ”
Ova köylülerinin üretim konusunda sıkıntılar yaşadığını söyleyen Bozbey, 1 Nisan'dan itibaren kooperatifçilik anlayışıyla köylüye, çiftçiye ve hayvancılıkla uğraşanlara destek olacaklarını söyledi. Mustafa Bozbey, "Bursa Büyükşehir Belediyesi, fide, sebze ve meyve alırken önce Bursalı çiftçiyi düşünecek ve destek verecek. Kooperatiflere destek vererek daha fazla üretim yapılmasını sağlamalıyız. Bizim köylümüz çok vefakardır. Sabah namazıyla başlar, aile boyu çalışır. Karşılığına baktığınızda almış olduğu değer bugün asgari ücretin çok çok altında. Biz ülkemizin, köylümüzün, üreticimizin kalkınmasını istiyorsak yanında olmamız lazım. Eğer köylümüzü, çiftçimizi desteklemezsek dışarıdan ithal etmek zorunda kalırız ve bu ülke daha kötü günlere gider. Onun için kurulacak kooperatifler aracılığıyla destek vereceğiz ve ürünler pazara daha ucuza gelecek. Böylelikle hem üretici kazanacak hem de tüketici kazanmış olacak" dedi. Bozbey, verilecek desteklerle birlikte köyden kente göçün tersine döneceğini de söyledi. Millet İttifakı'nın Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın da çiftçinin ve köylünün yaşadığı sorunların 1 Nisan'dan itibaren çözüleceğini belirtti.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık