solyanreklam
sagreklam

Bisiklet Sür Beşiktaş!

Beşiktaş Belediyesi, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGÇE...

Bisiklet Sür Beşiktaş!
  • 02 Ağustos 2018, Perşembe 19:54

Beşiktaş Belediyesi ve PAGÇEV, günümüzde artan fosil yakıt kullanımına dikkat çekmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla “Bisiklet Sür Beşiktaş” etkinliği düzenledi.

Beşiktaş Demokrasi Meydanı´ndan başlayarak Aşiyan Mezarlığına kadar pedal çeviren bisikletçiler parkuru tekrar Demokrasi Meydanı´na dönerek tamamladı. 16 km´lik parkuru daha temiz bir çevre için kat eden bisikletçilere Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve PAGÇEV Başkanı Yavuz Eroğlu´da eşlik etti. Başkan Hazinedar bisiklete görme engelli Pınar ile bindi. Etkinlik sonrası katılımcılara çekilişle 20 adet bisiklet ve 20 kask hediye edildi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar bisikletin insan hayatında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Bisiklet sürmek için İstanbul genelinde fiziksel alanların yetersiz olduğunu ve belediyelerin bunları artırması gerektiğini ifade eden Başkan Hazinedar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bisiklet bu yeni şehir düzeninde çok güzel şeyler ifade ediyor. Kent yaşamını geçmişten koparmayan hem sportif hem de sosyal bir etkinlik. Her şeyden önce yaşamın önemli bir parçası olması daha değerli. Fiziki şartların olmaması ise en büyük sorun. Bu fiziksel şartları oluşturmak biz yerel yönetimlere düşüyor. Bir gerçek var ki; buraya olan katılım, bir talebi de ifade ediyor. Benim dileğim Eylül ayından itibaren her 15 günde bir hava şartları ne olursa olsun bisiklete binmek... Bugün bisiklete görme engelli kardeşim Pınar ile bindik. Her şartta birlikte yapabileceğimiz çok şey var. Bisikletli yaşamı daha güçlü kılabilmek için bu sene 750 gencimize bisiklet hediye ettik. Onlarla da bir etkinlik yapacağız” dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık