solyanreklam
sagreklam

Bingöl'de uyuşturucuya spor darbesi

Bingöl Belediyesi tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması ve spora olan ilginin arttırılması amacıyla açılan Muaythai kursu yoğun ilgi görüyor

Bingöl'de uyuşturucuya spor darbesi
  • 07 Aralık 2017, Perşembe 21:16

Bingöl Belediyesince ‘Açılan her spor salonu, uyuşturucuya vurulmuş bir darbedir’ sloganıyla açılan Muaythai kursuna katılan gençler, hem enerjilerini boşaltıyor hem de şampiyonluğa hazırlanıyor.

Bingöl Belediyesi tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması ve spora olan ilginin arttırılması amacıyla açılan Muaythai kursu yoğun ilgi görüyor.

İki ay önce açılan kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Yücel Barakazi, sporcularla sohbet ederek, Muaythai hocası Mehmet Ali Kılıç’tan bilgi aldı.

Barakazi, burada yaptığı açıklamada, kursa kayıt yaptıran 60 sporcunun haftada üç gün düzenli bir şekilde eğitim aldığını söyledi.

Sporun insan hayatını disipline ettiğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Bugün burada çok zinde vücutlar gördüm ve bu beni çok mutlu etti. Gençlerimiz bu tür sporlarla meşgul olurlarken hem vücut olarak hem de zinde bir beyinle yaşama daha aktif bir katılım sağlayacaklar. Bu tür sporların en önemli özelliği insan hayatının yaşamını disipline etmektir. Bunu da başarmak gençliğe el uzatmakla başlar. Gençliğimize bu kursa göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hepsine başarılar diliyorum. Özellikle hocamızın katkılarıyla gelecekte Bingöl’ümüze şampiyonluklar ve daha ahenkli bir yaşam getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“AMACIMIZ AHLAKLI BİR NESİL YETİŞTİRMEK”

Muaythai hocası Mehmet Ali Kılıç ise amaçlarının ahlaklı bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Kursumuzdaki en öncelikli amacımız,  ahlaklı bir nesil yetiştirmektir. Çalışmalarımızın son deminde de çıkarabilirsek buradan şampiyon sporcular çıkarmaktır. Dediğim gibi amacımız sağlıklı ve ahlaklı sporcular yetiştirerek milletimize faydalı gençlik yetiştirmektir. Gençliğimizin başına bela olan uyuşturucu madde kullanımını da bu sporla yeneceğimize inancımız tamdır. Bu sporla gençlere hem saygı ve sevgiyi hem de uyuşturucudan uzak durmanın faydalarını aşılıyoruz. Bizlere desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Yücel Bey’e teşekkürlerimizi borç biliriz” diye konuştu.

Sporculardan Tarık Çimen de, “Ailelere tavsiyem çocuklarını buraya göndersinler. Belediye sosyal anlamda ücretsiz olarak en iyi şartlarda eğitim veriyor. Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi maalesef gençlerimizin çoğu uyuşturucu batağına doğru sürüklenmekte. Bu uyuşturucu illetinden de sporla kurtulmak en doğru yoldur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık