solyanreklam
sagreklam

Bingöl Belediyesi ,30 dönüm araziyi seraya dönüştürdü.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çevre yolu üzerinde belediyeye ait 30 bin 590 metrekarelik alanın, kentin fidan ve süs bitkileri ihtiyacını karşılamak için seraya dönüştürüldüğünü söyledi.

Bingöl Belediyesi ,30 dönüm araziyi  seraya dönüştürdü.
  • 07 Aralık 2017, Perşembe 21:21

Bingöl Belediyesi, kent genelinde bitki ve çiçek ihtiyacını karşılamak amacıyla sera ve fidanlık inşa etti.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çevre yolu üzerinde belediyeye ait 30 bin 590 metrekarelik alanın, kentin fidan ve süs bitkileri ihtiyacını karşılamak için seraya dönüştürüldüğünü söyledi.

İlkbaharla birlikte tohumların toprakla buluşturulacağını belirten Barakazi, “Seramızda su ihtiyacını karşılamak için bir sondaj kuyusu açtık. 150 tonluk su kapasiteli bir adet havuz da yaparak su ihtiyacını karşılayacağız.  Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekiplerince bahar ayında fidan, çeşitli bitki ve çiçek yetiştirecek” dedi.

“MALİYETLER EN AZA İNDİRİLECEK”

Dışarıdan temin edilen bitki türlerini üreterek maliyetleri en aza indirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Barakazi, şunları söyledi: “Kendi bitkimizi kendimiz üreteceğiz. Hayata geçirdiğimiz bitki üretim tesisiyle fidan, süs bitkileri başta olmak üzere çok çeşitli bitki türünü yetiştirmeyi planlıyoruz. Kent genelinde yapacağımız yeşillendirme çalışmalarında kendi bitkilerimizi kullanacağız.”

“15 BİN AĞAÇ, 100 BİN BİTKİ DİKİLDİ”

2014 yılından itibaren Park ve Bahçeler Müdürlüğünce 15 bin ağaç, 100 bin civarında çeşitli çiçek ve bitki türlerinin toprakla buluşturulduğunu ifade eden Barakazi, özellikle kavşaklar, yol kenarları, mezarlık alanları, refüjler ve yamaç kısımlarının yeşillendirildiğini söyledi.

Barakazi, “ ‘Her şey daha yeşil bir Bingöl için’ sloganıyla peyzaj çalışmalarına önem veriyoruz. Ağaç dikim çalışmalarına okulları, cami bahçelerini de dâhil ediyoruz. Çalışmalar kapsamında her yıl Hacılar Cami bahçesine gül ekimi gerçekleştiriyoruz ve oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Okul bahçeleri, mezarlıklar, kavşaklar, yamaçlar, ana arterler, refüjler başta olmak üzere uygun görülen tüm yerleri yeşillendiriyoruz. 2018 yılında da aynı hassasiyetle peyzaj çalışmalarına devam edeceğiz. Çevre yolunda oluşturduğumuz serada kendi bitkilerimizi yetiştirerek, toprakla buluşturacağız İnşallah” ifadelerini kullandı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık