solyanreklam
sagreklam

BİLİMİN YENİ GÖZDESİ MUDANYA

BİLİMİN YENİ GÖZDESİ MUDANYA

BİLİMİN YENİ GÖZDESİ MUDANYA
  • 15 Aralık 2014, Pazartesi 0:00

BİLİMİN YENİ GÖZDESİ MUDANYA

Bursa’nın batıya açılan penceresi Mudanya Akademi ve bilim dünyasının da yeni gözdesi oldu. BALKANTÜRK Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeleri Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın Mudanya’ya kazandırmak istediği üniversite projesi vardı. BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ile CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel ile Vakıf üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Bursa’ya kazandırılması planlanan 2. Vakıf Üniversitesi’nin detayları konuşuldu.

MUDANYA EĞİTİMİN CAZİBE MERKEZİ

Ziyaret sırasında Proje çalışmaları hakkında bilgi veren BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, Mudanya’nın Mürsel mahallesindeki 65 dönüm hazine arazisine kurulması planlanan Vakıf Üniversitesi için Başkan Türkyılmaz’dan destek istedi. Şahin ‘’65 dönümlük arazide önce öğrenci yurdu, daha sonra yüksekokul ve Üniversite kurma hayalimiz var. Bu arsanın yanı sıra aynı bölgede 40 dönümlük bir arazi tespit ettik, burası için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi. Mudanya’nın ulaşılabilirlik açısından önemine dikkat çeken Şahin, ilçenin İstanbul’a yakınlığının önemli bir unsur olarak öne çıktığını bunun da Mudanya’yı eğitimin cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi.

TÜRKYILMAZ: PROJENİN ALTINI DOLDURMAK ÖNEMLİ

Göreve geldiklerinde ilçeyi bilimle yöneteceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise Mudanya’nın akademik dünya tarafından bu kadar önemsenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın ilçeye yönelik üniversite projesini önemsediklerini ifade eden Başkan Türkyılmaz, ancak kurulacak üniversitenin etüt çalışmalarının da önemli olduğuna dikkat çekti. Konuya ilişkin Mürsel mahallesinde söz konusu arazide inceleme çalışmaları yaptıklarını, üniversitenin kurulması ile tüm projenin tamamlanacağı algısının yanlış olduğunu ifade eden Türkyılmaz, buranın ulaşımından, alt yapı, üst yapı ve etüt çalışmalarına dek bir çok ayrıntının da çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Söz konusu araziyi bir kez daha incelemenin yararlı olacağını ifade eden Türkyılmaz, ‘’Gelin Mürsel köyü beraber ziyaret edelim ve söz konusu arsa üzerinde birlikte bir beyin fırtınası gerçekleştirelim’’dedi.

TÜRKYILMAZ: MUDANYA ÜNİVERSİTELERİN GÖZBEBEĞİ HALİNE GELDİ

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ile yönetim kurulu üyelerine Mudanya’nın eğitim yatırımlarına ilişkin gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür eden Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın Üniversitelerin gözbebeği haline geldiğini söyledi. Uludağ Üniversitesi’nin yanı sıra ilçede 3 üniversite kurulması için kendilerine gelen teklifleri değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Türkyılmaz, ‘’ Bahçeşehir, Bilkent ve ODTÜ’nün de Mudanya’ya yönelik üniversite talepleri var, buna ilişkin çalışmalarımız da sürüyor’’ dedi. Ziyaretin sonunda BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ile Başkan Türkyılmaz, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık