solyanreklam
sagreklam

BEZİRGAN OYUNUNA MUDANYA’DA YOĞUN İLGİ

BEZİRGAN OYUNUNA MUDANYA’DA YOĞUN İLGİ

BEZİRGAN OYUNUNA MUDANYA’DA YOĞUN İLGİ
  • 06 Şubat 2017, Pazartesi 0:00

İstanbul Halk Tiyatrosu’nun, Moliere’in baş yapıtı Tartuffe’den uyarladığı “Bezirgan” adlı tiyatro oyunu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Mudanyalılar için sahnelendi. Salonu tamamen dolduran Mudanyalı tiyatro severler, oyuna büyük ilgi gösterdi.

Mudanya Belediyesi’nin Şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Moliere’nin baş yapıtı Tartuffe’den uyarlanan Bezirgan adlı oyun İstanbul Halk Tiyatrosu oyuncuları tarafından Mudanya’da sahneye kondu. Erkan Can, Cem Davran, Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Faruk Akgören gibi ünlü isimlerin rol aldığı oyuna Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye başkan yardımcısı Akın Poroy, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra çok sayıda Mudanyalı ve Bursalı tiyatro sever katıldı.  Din ve inanç olgularını günümüze göndermeler yaparak sorgulayan oyun eğlenceli diyaloglarla izleyen herkesi kendine bağladı. “Akil adam” rolüyle bir burjuvanın evine kapağı atmış bir din tacirinin serüvenlerinin anlatıldığı oyun, Mudanyalı tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı.
TÜRKYILMAZ’DAN CUMHURİYET VURGUSU
Sahnelenen oyunda bu günlere özel dersler çıkardıklarını ifade eden Türkyılmaz, “Aslında hepimizin bildiği, birilerinin kandırıldığı bir akşam yaşadık. Hangi şartlar altında olursa olsun Ulu Önderimizin dediği gibi bu cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” dedi.  Çok çalışacaklarını ve cumhuriyete sahip çıkacaklarının altını çizen Türkyılmaz, “Cumhuriyetimizi yaşatmak adına çıktığımız bu yol hepimize hayırlı olsun” dedi. Başkan Hayri Türkyılmaz, oyun sonunda sanatçılara çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık